Niște băieți deștepți specializați în țepe au pus la punct un nou sistem: urmăresc bunuri precum MacBook Air sau iPhone 6S pe site-urile de anunțuri online, le comandă și apoi se prezintă la ușa vânzătorului ca fiind curierul venit să ridice produsul. Lasă un bon fals și pe-aci ți-e drumul. Evident, cel țepuit nu bănuiește nimic, dar nici nu-și mai vede produsele înapoi.

A road warning sign against a stormy sky with words Fraud Alert, Warning of Fraud

Credit foto: © Karenr | Dreamstime.com – Fraud Alert

Au reușit să facă procesul verbal de preluare aproape identic cu cel lăsat de curierii adevărați. Au uniformă și probabil și legitimație de curier, evident, făcute la ei acasă. Oamenii nu au nimic suspicios, doar că nu sunt curieri, sunt țepari.

Povestea despre țeapa cu curieri falși circulă online de aproape o săptămână, deși a fost preluată de foarte multă lume, schema face victime în continare. De aceea am preluat și eu informația, ca să știți și să vă feriți.

Dacă nu sunteți siguri că este curierul care trebuie, mai bine dați un telefon la firma de curierat, pe numărul oficial al firmei și întrebați dacă este un coleg în deplasare la voi, cum îl cheamă și așa mai departe. Este mai ieftin decât să rămâneți fără bunuri.

De-a lungul timpului am scris despre multe astfel de țepe din România, de la povestea cu mașini de cusut Singer, apoi despre tehnicile de Biorezonanță, sau țeapa cu telefoanele Nokia 1100, dar din păcate numărul victimelor continuă să fie mare, oamenii refuză să se informeze și să gândească cu capul lor…

Sursa originală.