Modelul 5G din seria Samsung Galaxy S10 va fi lansat abia în vară, va avea o baterie masivă și va avea de asemenea un preț foarte mare. Am pus cap la cap detalii din mai multe surse pentru o descriere cât mai exactă.

galaxy s10 5G

Discuția de astăzi legată de husele S10, cea care a dezvăluit și varianta ieftină Galaxy S10 E, arată și capacitatea bateriilor modelelor noi. Compania sud-coreeană a decis să crească capacitatea de la un telefon la altul, conform PhoneArena. Uite mai jos capacitatea după versiune:

  • Galaxy S10 E va ava baterie de 3.100 mAh;
  • Galaxy S10 va avea o baterie de 3.500mAh;
  • Galaxy S10 + va avea bateria de 4.000 mAh;
  • Galaxy S10 5G va avea baterie de 5.000 mAh;
  • Galaxy F sau Flex va avea baterie de 6.200 mAh;

Informația publicată de GalaxyClub (olandeză) nu are altă sursă, ei zic că au obținut detaliile off the record. Deci le putem considera zvonuri. Dar este foarte adevărat că telefonul 5G va avea nevoie de foarte multă energie ca să nu rămână fără baterie. Iar Samsung lucrează la o baterie de 5.000 mAh pentru telefoanele sale din seria Galaxy M care abia așteaptă să se lanseze.

Un oficial al companiei sud-coreene a confirmat oficial la CES 2019 lansarea modelului Samsung Galaxy S10 5G. El a spus că Samsung va primi aprobarea comisiei federale pentru Comunicații (FCC – Federal Communications Comission) pentru vânzarea de echipamente 5G și că în 2019 va fi lansat primul smartphone 5G. Citatul aproximativ este de pe T3.

Sasmung is the first company to receive FCC approval on our commercial 5G equipment and 2019 would herald the first 5G smartphone to be released

Desigur, oficialii companiei nu au vorbit direct despre smartphone, prezentarea fiind focusată mai mult pe tehnologiile pentru rețea. Samsung colaborează cu operatorii din SUA pentru rețelele 5G, luând astfel locul Huawei, care a fost exclus de la discuții din cauza acuzațiilor de spionaj. Se pare că prima lansare va fi îmăreună cu Sprint. După cum știți, în România vom avea 5G prin 2020, dar mă aștept să vedem noi teste și demonstrații și anul acesta. Totuși, SUA și Coreea de Sud vor avea rețele 5G funcționale din 2019. Iar deocamdată sunt anunțate doar vreo 5 telefoane de acest gen. Evident de la Huawei, Sony, Moto, Xiaomi și Oneplus probabil.

Samsung a denumit telefonul 5G de anul acesta “Beyond X”, ceea ce ne indică faptul că Galaxy X va fi diferit. Sau nu va fi lansat deocamdată. Zvonruile mai spun că Samsung Galaxy S10 5G va avea un ecran uriaș de 6.7 inch, confom SlashGear, cel mai mare din serie pînă acum, probabil din cauza noilor procesoare și modem-uri 5G, dar și pentru a acomoda acea baterie imensă de 5.000 mAh. Ei zic că are trei camere foto pe spate și două camere foto frontale.

La final, să nu uităm discuția despre preț. Se pare că anul acesta cel mai ieftin model Galaxy S10 va avea un preț de 900 de euro, fiind considerat rivalul pentru iPhone XR. Modelul S10 E are ecranul cel mai mic și bateria mai mică, în rest cam toate funcțiile modelelor de top. Modelul simplu Galaxy S10 va avea un preț de circa 1000 de euro, iar S10+ este aștepat să ajungă la 1.250 de euro. Astfel că zvonurile citate de BGR spun că prețul Samsung Galaxy S10 5G ar fi 1.500 de euro.

Rămâne să vedem dacă informațiile se confirmă, revin cu detalii imediat ce am.