Mai sunt cam trei săptămâni pînă la lansarea următorului flagship sud-coreean și deja știm cam toate detaliile Samsung Galaxy S10. Am primit astăzi primele huse originale pentru toate cele trei variante de S10 de la Mobiledirect.ro.

Husele confirmă existența a trei versiuni ale modelului, Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 și S10 Plus. Deși eu personal nu cred că va exista un model Lite, alții l-au numit Galaxy S10 E, alții îi spun S10 cu ecran plat. Nu cred că va fi Lite pentru că denumirea te duce cu gândul la modele ieftine sau mid-range, iar acesta este un flagship cu dotări bune.

Husa Samsung Galxy S10 Lite arată că este cel mai compact model, zvonurile vorbesc despre 5.8 inch, dar ecran fără margini curbate, husa pare mai compactă cu câțiva milimetri și de asemenea mai groasă decât cea de la S10 normal. Mai mult, cred că are doar două camere foto pe spate, spre deosebire de celelalte modele. Poate chiar o singură cameră foto + senzor de amprentă, nu sunt sigur.

Husa Samsung Galaxy S10 arată exact cum te-ai aștepta, pot să spun că seamănă cu cea de la S9 sau S8, dar camerele sunt poziționate pe lat, ca la seria Note, nu pe lung, cum avea Galaxy S9 sau S8 înaintea lui. Husa lui S10 pare mai înaltă și mai subțire decât cea de la S10 Lite, cum este numit modelul mai ieftin.

Husa Samsung Galaxy S10 Plus este cea mai mare, dar are deschiderea de cameră similară cu cea de la S10 și mai mare decât cea de la S10 Lite. Aș paria pe  cei trei senzori în genul modelului Galaxy A7 2018, dar poziționați pe lat, ca la seria Note, nu pe înalt. Este cu câțiva milimetri mai compactă decât husa de la Galaxy Note 9, deci va avea un format compact. Cu vreo 2-3 milimetri mai mic și probabil mai subțire decât Note.

Lansarea oficială Samsung Galaxy S10 este pe 20 februarie la un eveniment Unpacked pe care o să-l urmărim și noi online. Ne vedem atunci pe blog, dar o să anunț eu cam cu o săptămână înainte.