Conform celor mai recente zvonuri, noul Samsung Galaxy S10 va fi lansat în februarie 2019 în trei variante, modelele noi cu ecran curbat, plus varianta cu ecran plat, care va fi și cea mai accesibilă ca preț. S-ar putea adăuga și versiunea cu tehnologie 5G, dar nu este clar dacă ea se va lansa tot la început de an sau mai târziu.
Update: Tot ce știm la ora actuală despre Samsung Galaxy S10 – detalii tehnice, păreri, preț ->>

Galaxy S10 variante

Cele trei variante Samsung Galaxy S10 sunt justificate din mai multe puncte de vedere. Întâi, Apple are anul acesta trei modele XR, XS și XS Max. Au lansat modelul XR pentru cei care nu ar avea bugetul pentru un model mai scump. Din punct de vedere al autonomiei și al puterii hardware, XR stă de asemenea bine, e drept, are un ecran mai slab, dar pentru unii asta nu e o problemă, ei spun că diferențele vizuale sunt minime indiferent de ecran.

În al doilea rând, Samsung va adopta de la Apple și prețurile foarte mari. Deja a început acest trend, telefoanele de top de anul acesta având prețuri spre 960 de euro. Dar se spune că anul viitor Samsung Galaxy S10 va costa 1.000 de euro, iar Galaxy S10+ va avea un preț de minim 1.100 de euro. Iar Samsung a descoperit și faptul că scumpirea asta scade vânzările, numărul total de unități vândute fiind mai mic de la an la an. Deci are nevoie și de un model mai accesibil.

Galaxy S10 cu ecran plat va avea un preț de aproximativ 750 de euro, adică sub nivelurile flagship-urilor, dar va avea procesorul, eventual și camerele foto sau măcar o cameră foto duală, dacă nu chiar cea triplă. În orice caz, Samsung a mai avut modele de acest gen.

Scriind acest articol bazat pe informațiile de pe SlashGear mi-am adus aminte de un alt articol care vorbea despre versiunea Galaxy S10 5G. Citind zvonul, mie mi se pare clar că este a patra variantă, ceva diferit de celelalte trei modele anunțate și va fi lansat doar în țări unde se vor anunța rețele 5G funcționale anul viitor. La noi, abia anul viitor este licitația pentru licențe, apoi începe instalarea dispozitivelor și abia prin 2020 vom avea rețea 5G care să și funcționeze.

Pe spatele telefonului nu mai apare senzorul de amprentă pentru că se pare că S10 va avea cititorul de amprente în display. De aici și zvonul că se va schimba formatul ecranului la 19:9 în loc de 18.5:9 cât are Samsung acum. Deci probabil vor crește iar diagonalele ecranelor, dar formatul va fi ușor mai înalt, nu se va schimba senzația când ții telefonul în mână.

Via: WCCF