Samsung Galaxy S9 se lansează oficial la Mobile World Congress 2018, la Barcelona. Ca în fiecare an, eu o să fiu acolo și vă scriu primele impresii de la eveniment. Decoamdată am primele imagini de la un producător de huse pentru telefoane, imagini care confirmă faptul că S9 va avea o singură cameră foto, iar S9 Plus va avea cameră foto duală pe spate.

Sursa: MobileDirect.ro

Lansarea Samsung Galaxy S9

Șeful diviziei de telefoane mobile Samsung, DJ Koh, a confirmat oficial la CES 2018 că Samsung Galaxy S9 se lansează la MWC 2018. Cel mai așteptat târg al industriei de telefonie mobilă din Europa, Mobile World Congress, are loc anul acesta tot la Barcelona, în perioada 26 februarie – 1 martie. Eu o să fiu acolo, ca în fiecare an, sper să primesc și invitația la evenimentul Samsung, să vă povestesc primele impresii după întâlnirea cu noul terminal.

Anul trecut lansarea Samsung Galaxy S8 a întârziat pînă în martie, dar era un context nefavorabil, după scandalul cu Galaxy Note 7, iar Samsung a luat toate măsurile necesare pentru a asigura că următoarea generație de telefoane nu va avea probleme cu bateria. Am Galaxy S8 Plus de un an și nu am avut probleme cu bateria, nici nu merge mai greu deocamdată, nici nu a scăzut mult autonomia. Vedem după lansarea S9 ce se mai întâmplă.

În anii trecuți, lansarea modelului de top de Samsung se făcea la un eveniment oficial al companiei sud-coreene cu o zi înainte de Mobile World Congress. Aș putea să pariez că pe 25 februarie 2018 vom vedea Samsung Galaxy S9 lansat oficial.

Ce știm despre următorul flagship Samsung

Pînă la ora actuală, știm că vor fi versiuni diferite pentru Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus. Deși mie personal nu-mi place ideea, Samsung a decis să separe cele două modele high-end, după cum face și Apple cu iPhone în general. Galaxy S9 va fi un telefon de top, dar are cameră foto cu o singură lentilă, iar S9+ va avea cameră foto duală pe spate. Dar marea diferență de anul acesta va fi la nivelul de memorie RAM.

Procesorul Galaxy S9 a fost deja prezentat oficial, este extrem de puternic și susține procesarea neurală, Inteligența Artificială, VR sau AR, toate tehnologiile noi. Dar Samsung Galaxy S9 va avea doar 4GB de RAM și 64GB stocare în versiunea de bază, iar Samsung Galaxy S9 Plus va avea 6GB de RAM. Vor fi și variante cu 128GB de stocare internă, dar și 256GB, iar unele surse consideră că vor fi variante de 512GB pentru că Samsung a prezentat deja un card flash cu această capacitate.

Cred că rămâne valabilă și diferența de ecrane, S9 Plus va fi spre 6.3 / 6.4 inch, iar cel “mai mic” va tinde spre 6 inch, s-au vehiculat diverse dimensiuni, dar este conform tradiției Samsung să crească mărimile măcar cu câțiva milimetri.

Prețul Samsung Galaxy S9 ar putea fi de asemenea mai mare decât cel anunțat pentru Galaxy S8 la lansarea de anul trecut. Asta pentru că Samsung și Apple au intrat în cursa pentru telefonul de 1000 de euro, unde a venit repede și Huawei cu modelul Porsche Design. Vor încerca de la an la an să crească prețul, pentru că se vând mai puține telefoane ca număr de unități, iar companiile vor să mențină un nivel al veniturilor constant.