HTC 11 ar urma să fie noul vârf de gamă pentru compania taiwaneză și nu a putut fi lansat mai devreme din cauza lipsei procesorului Snapdragon 835. Se pare însă că la fel ca Xiaomi care a rezolvat problema, HTC are un anunț surpriză de făcut pe 20 martie.

Deocamdată este doar o invitație teasing, iar HTC 11 nu este singurul telefon așteptat de fani. Conform zvonurilor, taiwanezii ar pregăti și un model HTC X10, care urma să fie lansat la MWC, dar nu a fost prezentat oficial. Începutul de an a fost dedicat de HTC doar terminalelor noi U Ultra și U Play.

HTC 11 va avea Snapdragon 835 și 6GB de RAM, va adopta noua linie de design de la seria Ultra, iar platforma este Android Nougat 7.12 cu interfața HTC Sense 9.0. Modelul are stocare internă de 128GB, din care 118GB sunt liberi pentru utilizator. Ecranul are o rezoluție ciudată, 2550×1556 pixeli, diferită de modelele standard (2560×1440). Sunt curios dacă adoptă și formatul 18:9 sau altă variantă.

Toate acestea sunt speculații, de fapt nu știm nimic oficial. Poza lor cu 20 martie spune doar atât: “HTC will give you an unexpected surprise”. Data lansării este însă înainte de evenimentul Samsung care pregătește lansarea Galaxy S8, pe 29 martie. Deci pînă la urmă am putea vedea un HTC 11 lansat înaintea modelului de top de la Samsung. Dar pe de altă parte nu cred că va avea un impact deosebit, vremea în care utilizatorii alegeau între HTC și Samsung a trecut de vreo 3-4 ani. Însă niciodată nu e prea târziu să lanseze un telefon cu adevărat interesant, chiar dacă oficialii HTC au spus că “ecranul curbat nu este bun pentru smartphone”. Pot face măcar unul cu margini foarte subțiri care să arate foarte bine. În rest, competiția este deschisă.

Deocamdată despre HTC 11 nu se știu foarte multe, doar că va îmbunătăți tehnologia camerei foto – ei făcând și camera Google Pixel, care stă cel mai bine în testele independente la ora actuală. Este posibil să aibă cameră foto duală pe spate, ceea ce sigur ar fi interesant. Vedem pe 20 martie.