Modelul de top al companiei taiwaneze, HTC U12+, se pregătește pentru lansarea oficială în luna mai. Pînă la jumătatea acestui an se mai lansează doar LG G7, OnePlus 6 și Xiaomi Mi7, restul telefoanelor importante fiind deja pe piață.

Update 1: review HTC U12+
Update 2: HTC Exodus 1 smartphone blockchain

Astfel, apar tot mai multe detalii tehnice privind HTC U12+ și informații privind design-ul final. Din pozele care par să fie setul oficial din comunicatul de presă este clar că HTC U12+ este un telefon fără moț pe ecran. Taiwanezii au trecut cu vederea trendul anului. Nu vor să concureze nici iPhone X, nici Huawei P20, ci vor doar să ofere un smartphone performant.

ads

Din ce știam anterior, ecranul HTC U12+ are diagonala de 5.99 inch, cu formatul apropiat de Samsung (2960×1440 pixeli, pare să fie 18.5/9). Totuși, pare să fie tot IPS LCD și nu Super AMOLED, deci nu este un display fabricat de Samsung. Evident, are procesorul Snapdragon 845, cel mai puternic de anul acesta, cu 6GB de RAM. Stocare internă va fi în două variante, fie de 64GB, fie de 128GB.

Camera foto de pe spate are 12 megapixeli + 16 megapixeli, sunt curios dacă vor aduce și soft pe măsura acestor lentile sau fac doar zoom optic și atât. Sau eventual efectul de blur pe fundal atât de căutat, pentru portrete reușite. Camera foto frontală este și ea duală, este al doilea telefon de anul ăsta care aduce dual-camera pe față, sunt doi senzori de 8 megapixeli fiecare. Să vedem de asemenea ce funcții speciale vor fi.

Bateria integrată este destul de mare, 3.420 de miliamperi, totuși, există competitori cu bateria mai mare, cel puțin cei de la Huawei reușesc să pună o baterie mult mai mare într-un corp mai subțire.

O singură problemă mai rămâne de rezolvat. HTC nu a trimis încă invitațiile pentru evenimentul oficial de lansare. Asta înseamnă că telefonul nu este încă pregătit sau că vor să aștepte să se termine lansările rivalilor, nu știu. Anul trecut, am văzut HTC U11 pe 16 mai, deci bănuiesc că noul terminal s-ar putea lansa de asemenea în prima săptămână din luna mai și poate ajunge în România cam pe aceeași dată. Să vedem.

Sursa: WCCFtech