Promovarea Samsung Galaxy S8 a început din timp și a acoperit cam toate detaliile hardware, iar acum compania sud-coreeană începe să promoveze și viitoarele servicii suplimentare. Samsung a cumpărat Viv, un proiect de inteligență artificială realizat de creatorii Siri, iar asistentul va fi integrat în următorul flagship.

samsung-galaxy-s5-aa-s-voice

Sursa foto: Android Authority

Pînă acum am aflat pe surse despre:
ecranul Galaxy S8;
– următoarea generație de procesoare;
camera foto duală;
lansarea oficială Galaxy S8;

Samsung încearcă să facă terminalul cât mai atractiv, dar practic, deși respectă rețeta de pînă acum, nu are nimic spectaculos. Eu personal dacă aș fi Samsung, aș prezenta Galaxy S8 la terminalul care „a fost testat intensiv pentru a nu lua foc”. O nouă generație de terminale fireproof. Nu știu, orice să alunge suspiciunile că va reacționa ca Note 7. Dar Samsung lansează strict zvonuri despre procesor puternic care va sparge clasamentele de performanță și chestii pe care utilizatorii le așteptau oricum.

Acum, știrea despre asistentul digital. Marii jucători din tehnologie au acum o mare problemă. Dacă ani de zile ei setau trendurile, aduceau ceva nou, iar oamenii cumpărau milioane de unități, acum piața e saturată sau se apropie de saturație. Vânzările nu mai sunt atât de mari, iar oamenii schimbă mai greu telefonul. În plus, nici nu știu ce anume să adauge nou. Pentru că toate telefoanele au dotări similare, fac aceleași lucruri și aproape că arată la fel. Mici schimbări ici și colo înclină prea puțin balanța.

Amazon a avut un succes neașteptat pe partea de inteligență artificială pentru că a lansat o boză cu AI, Echo, care aducea ideea asta de a putea schimba muzica cu comenzi vocale și poți comanda chestii de pe Net cu comenzi vocale. Fiind adresată clienților „hard-core”, cei care plătesc abonament ca să aibă reduceri pe Amazon, boxa s-a vândut și oamenii chiar o folosesc. Nu cred că a estimat nimeni cât de inteligentă e boxa și cât de AI real este Alexa, asistentului digital. Probabil doar angajații de-acolo știu adevărul, dar ei oricum nu vor discuta despre asta. Succesul Alexa în condițiile în care utilizarea Siri a scăzut, iar Google face eforturi degeaba pentru a impune propriul asistent, nu a fost decât o victorie de conjunctură. Erau mulți fani Amazon, fix genul de utilizator care vorbește cu o boxă și își tratează singurătatea prin shopping. Exagerez poate, dar credeți-mă am încercat să vorbesc cu telefonul și este inutil. Poate doar când ești la volan sau în situații similare. Da, poate dacă nu îți poți mișca mâinile, atunci ai nevoie de asistent digital. Dar un utilizator normal nu cred că are.

Acum, datorită Alexa și Amazon, toți își amplifică eforturile cu asistentul digital. La Windows, se activează Cortana cum nu ești atent, deși i-am dat disable din Settings. La iPhone, dacă dezactivez Siri se deschide Voice Control, care face același lucru, iar dacă scot Voice Control se reactivează Siri. Bănuiesc că și la Androide e la fel, aproape imposibil să scapi de asistent. Acum, Samsung crede că poate oferi o variantă mai bună.

Cum spuneam, Samsung tocmai a cumpărat o firmă care dezvoltă Inteligentă Artificială, făcută chiar de cei care au dezvoltat Siri pentru Apple. Acum, circulă pe net și niște nume complet neinspirate pentru asistentul digital, precum Bixby. Sunt convins că am mai văzut și altul, dar nu îl găsesc acum, iar alții zic că se va chema Viv, pentru că e făcut de Viv Labs.

Oricât de bun ar fi asistentul și oricâte probleme ar rezolva, el nu va fi un factor decisiv în achiziție. O baterie cu capacitate mai mare, da, procesorul mai puternic, poate. Dar un asistent digital nu va face diferența, părerea mea.