Sony Xperia XZ4 se lansează oficial pe 25 februarie și am să merg la eveniment, am primit deja invitația. După un Xperia XZ3 foarte reușit, mă aștept ca următoarea generație Sony să fie un adevărat succes.

Ecranul Sony Xperia XZ4

XZ4 va avea un ecran cu diagonala de 6.5 inch cu formatul de cinematograf, 21:9, mai înalt și mai îngust decât modelele obișnuite. Deja Samsung a folosit formatul 18.5:9, iar unii rivali au chiar 19:9 precum LG G7, iar iPhone datorită notch-ului atinge chiar 19.5:9. Dar până acum nu au fost modele de telefoane cu 21:9. Doar monitoare.

Ecranul a fost denumit CinemaWide conform unei cereri de patent depuse de japonezi. La 6.5 inch, rezoluția ecranului pe noul format este nici mai mult nici mai puțin de 3360 x 1440 pixeli. Mă bucur în continuare că nu au nici notch, dar nici găuri în ecran. Nu este clar dacă noul ecran are marginile curbate sau este plat, urmează să descoperim acest lucru.

ads

Camera foto Sony Xperia XZ4

Un oficial al Sony, Don Mesa, vp pe zona de marketing, a declarat recent că Xperia XZ4 va oferi o experiență foto mult mai bună. Deși nu avem acum toate detaliile oficiale, zvonurile privind acest model sunt foarte interesante.

Se pare că pe spatele telefonului va fi un sistem de trei camere. Există un senzor de adâncime de câmp, acea lentilă care nu este utilizată decât pentru a stabili distanța pînă la obiectul / scena fotografiată. Zvonurile zic că va fi o cameră de 0.3 megapixeli care va face acest lucru.

Senzorul foto principal este cel mai puternic de pe un smartphone la ora actuală – dacă se adeveresc zvonurile. Ar fi un senzor de 52 de megapixeli. Deocamdată nu există detalii despre senzor, nu cred că s-a lansat public un astfel de senzor. Știm că Sony a pregătit senzorul de 48 de megapixeli cu care se laudă câteva telefoane chinezești. Dar unul de 52 de megapixeli nu a fost lansat încă. Se spune că va folosi tehnologia de combinare a celor 4 pixeli învecinați pentru a face super-fotografii la 13 megapixeli.

Aprtura lui va fi de f/1.6 pentru a permite mai multă lumină, deci realizarea de imagini mai clare pe lumină slabă. Al doilea senzor foto este de 16 megapixeli și probabil va avea funcția de zoom optic 2X, are o apertură de f/2.6.

În ce privește celelalte specificații, se pare că Xperia XZ4 are procesorul anului, Qualcomm Snapdragon 855, 6GB de RAM, 128GB de stocare, baterie de 4.400 mAh.

Ecranul va fi protejat de Gorilla Glass 5 sau 6, este rezistent la apă/praf cu IP65 sau 68, nu este clar încă, vine cu ultimul Android 9.0 Pie, nu are mufă de căști, ci totul se face pe mufa de USB type-C sau prin Bluetooth 5.0.

Nu mai apar informații despre Sony Xperia XZ4 Compact, deci cred că se confirmă teoria că va fi abandonat.