Am fost în week-end la IoT Fest 2017, festivalul Internet of Things, un eveniment organizat de acceleratorul hub:raum al T-Mobile, grupul Deutsche Telekom. Evenimentul de o zi are loc prin rotație în țări precum România, Polonia, Slovacia, Croația. Creatorii IoT au avut ocazia să își prezinte lucrările și la București.
La noi a fost a doua ediție a evenimentului, urmează IoT Fest în Zagreb și apoi în Bratislava. Întâlnirea finală la care se vor sumariza toate prezentările și se vor trage concluzii va avea loc la Varșovia . În Polonia a fost de altfel și primul eveniment din această serie, la Cracovia.
IoT Fest a adus alături tinerii antreprenori care au start-up-uri din zona de robotică și diverse echipamente automatizate și pe cei din marile corporații care au legătură cu industria IT sau vor să descopere soluții tehnologice pentru companiile lor. Am prins mai multe prezentări legate de Internet of Things și soluții tehnologice, l-am prins pe Cosmin Ochișor, investment manager al hub:raum, pe Cristian Clepcea de la Ericsson sau pe Ionuț Cotoi, fondator și CEO al DeviceHub.net, primul start-up românesc implicat în acceleratorul hub:raum, care acum este un fel de mentor pentru noii veniți.
S-a discutat despre securitatea Internet of Things din perspectiva diverselor atacuri informatice și incidente recente. Wojciech Pawlak, innovation & development chief specialist T-Mobile Polonia, a vorbit despre Narroband IoT, cea mai nouă tehnologie pentru conectarea dispozitivelor IoT chiar și la mare distanță prin rețelele celulare. Lorand Mozes, CEO al Flashnet, a explicat apoi cum se poate folosi această tehnologie la orașe smart.
Pe lângă prezentări și conferințe a existat o zonă de expoziție unde am văzut diverse proiecte, din România și nu numai. I-am revăzut pe simpaticii Robofun, dar și alte proiecte, științifice sau practice.
Mai multe detalii despre genul ăsta de evenimente și cum puteți participa la ele gsiți pe site-ul dedicat.