Sony Walkman ZX2 a fost dezvăluit la CES 2015 și este un produs destinat doar entuziaștilor audiofili, pentru că playerul nou are un preț de la 1.200 de dolari. Au Sony și mai multe modele ieftine, dar noul Walkman ZX2 este realizat cu tehnologii audio premium, chiar dacă este realizat cu Android.

Walkman ZX2 via The Verge
Walkman ZX2 via The Verge

Sony Walkman ZX2

Dacă versiunea anterioară, Walkman ZX1, semăna foarte bine cu un smartphone, acum noul model este un pic similar amplificatoarelor mobile de buzunar, dar păstrează ecranul tactil și interfața Android similară. Carcasa este realizată din aluminiu și aliaje de metale. Într-adevăr încorporează un amplificator audio, S-Master HX, are 128GB integrat și un slot de carduri de memorie microSD care suportă tot 128GB. Versiunea de Android aleasă este Jelly Bean 4.2. Are Google Play instalat și puteți rula unele aplicații care sunt compatibile.

Suportă mai multe formate, nu doar MP3, ci și DSD, WAV, AIFF, FLAC, WMA, Apple Lossless și altele. Are tehnologie Bluetooth și NFC pentru conectarea rapidă.

Walkman ZX2
Walkman ZX2

Nu am nicio idee dacă playerul va ajunge în România, dar știu că sunt și la noi destui milionari care cheltuie sume impresionante pe sistemele audio. Experiența contează!

Vă dau și câteva informații din comunicatul oficial:

Utilizarea cuprului pentru componentele interne reduce impedanța. Condensatorul dublu inclus în alimentator pentru a reduce variațiile de tensiune. Circuitele audio sunt acoperite cu un strat fin de cupru cu bifenili policlorurați, iar cablurile sunt realizate din cupru OFC. Calitatea sunetului este îmbunătățită și prin utilizarea componentelor premium, inclusiv a bobinelor și rezistorilor de tip MELF și condensatoare cu caracteristici superioare. Nu mai puțin de șapte condensatori mari ‘OS-CON’ asigură claritatea sunetului și minimizează zgomotul de ieșire.

Două surse digitale în loc de una, cu oscilator de cristal dedicat pentru 44.1/88.2/176.4 kHz (CD/DSD) și 48/96/192 kHz, asigură claritatea audiției. Suportă codecul LDAC, care oferă o experiență audio îmbunătățită pentru toată muzica. Conectarea walkman-ului printr-o singură atingere, prin NFC, cu orice tabletă sau telefon compatibile se realizează fără efort și îți dă instantaneu acces la muzica preferată stocată pe dispozitive externe.

Pasionații de muzică apreciază cu siguranță capacitatea de stocare internă de 128GB ce poate fi extinsă, printr-un card microSD până la 256GB, spațiu suficient pentru mai mult de 1.700 de piese în format audio de înaltă rezoluție (spațiu ocupat de o piesă ajungând până la 150MB). În plus, autonomia este îmbunătățită cu noua baterie Li-ion de capacitate ridicată, astfel că poate fi utilizată pentru o perioadă de 60 de ore de redare a fișierelor MP3, după numai o singură încărcare.

Compatibilitatea Wi-Fi Dual-band (2.4/5 GHz) îți permite să asculți muzica preferată disponibilă în rețeua DNLA la calitate Hi-Res, fără nici un fel de intereferențe. Totodată, playerul dispune și de conectivitatea audio prin USB, astfel încât să asculți muzică în căști portabile și amplificatoare USB DAC, fără bruiaje digitale.