Moto RAZR 50 Ultra a evoluat pozitiv și este acum mai performant, mai dotat. Are cel mai bun ecran de pe capac dintre modelele pliabile testate de mine. Și poți rula ce aplicații vrei, nu sunt restricții. Camerele foto sunt foarte bune și vine cu tehnologiile AI. Păcat că au optat pentru Snapdragon 8s Gen 3, o variantă mai slabă a procesorului de top. Toate tehnologiile adăugate aici nu sunt tocmai ieftine.

Motorola Moto RAZR 50 Ultra

Pro și contra Moto RAZR 50 Ultra

Avantaje:

  • formatul pliabil îl face compact și plăcut de ținut în buzunar;
  • ecranul de pe capac face toți banii;
  • procesor capabil;
  • camere foto bune;
  • autonomia peste așteptări;

Dezavantaje:

Detalii tehnice Moto RAZR 50 Ultra

Ecran complet: 6.9 inch, LTPO AMOLED, 2640×2080 px, Dolby Vision, 165Hz, HDR10+, 3000 nits
Ecran extern: 4 inch, 1272 x 1080 px, LTPO AMOLED,Dolby Vision, 165Hz, HDR10+, 2400 nits
Procesor: Snapdragon 8s Gen 3 (4 nm)
GPU: Adreno 735
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 256 / 512 GB
Camere foto: 50 + 50 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni:171.4 x 74 x 7.1 mm
Dimensiuni pliat: 88.1 x 74 x 15.3 mm
Greutate: 189 g
Baterie: 4000 mAh + 45W, 15 W wireless
OS: Android 14
Tehnologii: Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, USB Type-C 2.0, Snapdragon Sound, IPX8, Gorilla Glass Victus
Preț: 5999,99 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 5]

Impresii după testare

Moto RAZR 50 Ultra a devenit și el un smartphone serios, nu mai are senzația de jucărie pliabilă. Ecranul extern face toți banii,
este superb și puteți folosi pe el ce aplicații doriți. Telefonul arată bine, este protejat la apă (IPX8), are materiale premium și rezistă mai bine (aluminiu Gorilla Glass Victus). Are niște camere foto excelente și a ieșit bine chiar și la autonomie. Sunt două puncte de discutat. Din motive de preț probabil au ales Snapdragon 8s Gen 3, un pic mai ieftin, dar mai slab tehnic decât modelul de top. Doi, prețul ales să rivalizeze cu iPhone 15 Pro Max sau S24 Ultra. Practic, este același preț cu Galaxy Flip6, care este un pic peste la performanță.

Însă nici Flip6 nu are ecranul extern atât de bun și atât de mare. Cred că aici este atuul pentru care merită ales telefonul Motorola. Personal, am apreciat pozitiv Oppo Find N2 Flip, care făcea acești pași înainte: ecran pe capac mare, camere foto mai bune, baterie mai mare.

Chiar dacă Motorola are baterie relativ mare, 4.000 mAh, autonomia iese bine în teste, dar nu au mers mai departe. Oppo pusese o baterie de 4.300 mAh. Ar fi fost benefică și încărcarea mai rapidă. Cea de 45W este de domeniul trecutului. Dar nici rivalii nu s-au mișcat deocamdată mai repede.

Mi-a plăcut că telefonul stă bine în mână și îți dă senzația de solid. Se vede în continuare îndoitura pe ecran, dar eu zic că te obișnuiești cu ea. Totuși, încă nu am putut să fac un test concret de adoptare a unui pliabil. Poate pe viitor.

E greu să te obișnuiești cu două camere. Însă este bine că au pus o cameră telefoto. Deși oarecum lipsește o cameră ultrawide. Nu sunt fan al genului, dar am văzut că este foarte populară.

Procesorul Snapdragon 8s Gen 3 nu este cel de top, are rezultate mai slabe. Dincolo de hardware cu frecvențe reduse, acceleratorul grafic este diferit de cel de la 8 Gen 3. Așa că ies mai puține puncte în teste. Dacă vă pasionează jocurile video, atunci nu este telefonul potrivit.

La 6.000 de lei poți găsi cam orice tip de telefon îți dorești. Este greu de spus dacă cineva îl va alege tocmai pe ăsta.

Teste benchmark și autonomie

Am rulat pe telefon cam toate testele benchmark obișnuite. Scorurile sunt în linie cu procesorul ales. Sub nivelul modelelor flagship. Experiența este cu siguranță foarte bună și fluentă, asta datorită sistemului de operare aproape curat.

Performanța este aproape de principalii competitori, dar rămâne sub nivelul modelelor flagship de top. Autonomia a fost foarte bună, mai ales cu opțiuni de Power Saving activate.

Vedeți mai jos teste realizate de mine.

Camere foto și opțiuni

Camerele foto de pe spate sunt foarte bune. Senzorul principal de 50 de megapixeli are formatul mai mic de 1/1.95 inch și apertura f/1.7. Al doilea senzor este mai mic, deși are tot 50 de megapixeli. Formatul său este 1/2.76 inch, cu apertura f/2.0. Camera de selfie de 32 de megapixeli este ok, dar a dat și un rateu neașteptat.

Per-total sunt mulțumit de imagini, dar uneori îți lipsește camera ultrawide, mai ales dacă ești foarte obișnuit cu ea.

Vedeți mai jos câteva imagini realizate cu telefonul.

Concluzii

Motorola Moto RAZR 50 Ultra este pe drumul cel bun. A evoluat de la stadiul de jucările la telefon serios. Poate înlocui cu succes orice telefon fără să simțiți că aveți restricții. Ecranul de pe capac este foarte bun, cel mai mare din industrie. Iar toate aplicațiile sunt plăcut de utilizat. Rămân la ideea că un Flip ceva mai mare, cu baterie mare și cu toate camerele foto, ar prinde foarte bine în piață. Dar încă nu s-a încumetat nimeni să facă unul.

Galerie foto