RCS RDS merge bine la Bursă și valoarea acțiunilor a crescut în prima zi după listare, conform Wall-Street. De ce spun că este surprinzător de bine? Păi DNA tocmai a anunțat că anchetează RCS RDS în cazul Mitică Dragomir, iar CEO-ul operatorului e acuzat de spălare de bani.
UPDATE: RCS a scăzut, iar brokerii se declară surprinși… dacă nu urmăresc știrile 🙂


Credit foto: © Radub85 | Dreamstime.com – Digi

Să recapitulăm toate problemele RCS RDS:
– datorii de peste 1 miliard de euro;
– rețeaua 4G cu probleme, acoperire redusă, standarde diferite în ciuda ofertei Optim Nelimitat;
– acoperirea 3G sub semnul întrebării, plus calitate redusă a serviciului;
– scandalul cu Discovery;
– suport tehnic aproape inexistent;
– taie serviciile chiar dacă ai plătit factura;

Și lista poate continua la nesfârșit. Da, știu, unii români sunt mulțumiți pentru că este foarte ieftin. Apoi tot ei se înfurie când serviciile nu merg, când nu răspunde nimeni la întrebări sau răspunde că nu se poate. Mi-aduc aminte și acum când am vrut să conectez prima oară iMac la fibra RCS RDS. Noroc cu forumurile de pasionați, altfel nu puteai face asta.

La data de 8 mai 2017, RCS & RDS a fost înştiinţată oficial de către DNA că are calitatea de suspect în cadrul anchetei privind un contract de asociere în participaţiune încheiat în 2009 între RCS&RDS şi Bodu S.R.L, al cărei acționar este Mitică Dragomir. Astfel operatorul a obținut drepturile de a transmite exclusiv meciurile de fotbal din Liga 1. Ei sunt acum anchetați de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani. i. Sancţiunile posibile pot include, printre altele, amenzi penale aplicate RCS & RDS şi persoanelor fizice, sechestru de bunuri, excluderea RCS & RDS din anumite licitaţii publice sau private sau pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele fizice anchetate.

DNA l-a înștiințat pe Serghei Bulga, CEO-ul Digi Communications, cu privire la începerea urmăririi penale în calitate de suspect în legătură cu săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Anchetarea lui Bulgac face parte din dosarul privind vânzarea drepturilor TV ale meciurilor de fotbal din Liga 1.

În acest context care în orice stat european sau în SUA ar fi trimis valoarea acțiunilor la podea, iată cum a evoluat RCS RDS. Valoarea acțiunilor a înregistrat la încheiera tranzacționării o creștere de 3% față de nivelul din IPO și de 11,5% față de prețul cu discount la care au cumpărat majoritatea investitorilor persoane fizice. Cei care au vândut în timpul ședinței de tranzacționare au putut câștiga în cel mai fericit caz un spectaculos 17,2%, dar având în vedere că au fost investite sume mici, nu există vreun câștig substanțial.

Digi a închis la un nivel de 41,2 lei/acțiune, prima capitalizare oficială a companiei ajungând astfel la 4,12 mld. lei (905 mil. euro).