Noul Acer Chromebook 15 are design premium, cu carcasa din aluminiu și oferă un ecran mai mare și autonomie sporită. Va ajunge în magazine la un preț destul de bun.

Acer Chromebook 15 este singurul dispozitiv de acest gen de pe piață cu un ecran de 15,6 inch. Ecranul este Full HD IPS, disponibil în variantă tactilă și standard, iar autonomia este = de până la 12 ore.

Evident, Chromebook 15 va oferi suport pentru aplicații Android prin Google Play Store. Este construit la fel de bine ca orice laptop Acer, are difuzoare stereo cu tehnologie audio de înaltă definiție, tastatura este fullsize, are touchpad și permite orice activitate normală pentru fanii ecosistemului Google.

ads

Camera web HD are un câmp vizual larg, de 88 de grade, grație căruia discuțiile realizate prin sistemele de comunicare video online, fie de acasă, fie de la birou, pot include mai mulți participanți. De asemenea, sunetul și imaginea sunt clare și fără distorsiuni, datorită microfonului încorporat, respectiv a gamei dinamice extinse (high dynamic range).

Designul fără ventilatoare face ca funcționarea să fie silențioasă, perfect pentru lucrul în spații comune precum o cameră de acasă, bibliotecă sau cafenele. Procesorul este Intel Celeron, dual-core, cu opțiunea de a apela la un Pentium quad-core, care e mai optimizat pentru aplicațiile online. Modelul are 4 sau 8 GB de RAM și stocarea de 32 sau 64B.

Designul este completat de folosirea aluminiului pe spatele ecranului și în zona de palmrest, pentru o senzație plăcută la atingere și confort la utilizarea tastaturii. Tastatura este iluminată, iar sistemul cântărește 1,72 kg, având dimensiunile 378 x 256 x 18,9 mm.

Include tehnologia Wireless-AC (802.11ac) 2×2 MIMO, are două porturi USB 3.1 Gen 1 Type-C. De asemenea, computerul poate fi încărcat de la rețea prin adaptorul USB Type-C. Chromebook 15 se poate conecta la alte dispozitive periferice prin Bluetooth 4.2, două porturi USB 3.0, un port HDMI și o mufă comună pentru căști și microfon extern. Cititorul de carduri SD este compatibil cu carduri SDXC de până la 128 GB, perfecte pentru transferul și stocarea de fișiere mari.

Acer Chromebook 15 va fi disponibil în variantă cu ecran tactil (CB515-1HT) sau standard (CB515-1H). Din luna octombrie va începe să fie comercializat în regiunea EMEA, la prețuri începând de la 499 de euro.