Acer Switch Alpha 12 pare să fie primul dispozitiv 2-în-1 cu răcire bazată pe lichid. Deși există laptopuri de gaming cu tehnologie similară, niciunul nu este atât de subțire și ușor. Vorbim de o tabletă care devine laptop, extrem de subțire.

acer-switch-alpha-12

Acer Switch Alpha 12 vine cu Windows 10 și tehnologia de răcire LiquidLoop care vine de la dispozitivele de gaming. Ecranul este de 12 inch cu rezoluție 2K, 2160×1440 pixeli, cu procesoare Intel de ultimă generație și autonomie de 8 ore.

Cei de la Acer au început după ani de zile de realizat dispozitive ieftine să aducă pe piață o serie de laptopuri și dispozitive 2-în-1 foarte atractive. Dispozitivul are design fără fante de răcire, dar nu este cu Core-M, ci folosește procesore Core i3, i5 sau i7. Are mufă HDMI, USB Type-C, USB 3.0, DisplayPort, 8GB de RAM, stocare SSD 512GB.

Răcirea este eficientă, zic ei, deci dispozitivul nu se încinge. De asemenea, fără fante de răcire, este foarte silențios.

Anul acesta Samsung a anunțat că Galaxy S7 va avea răcire pe lichid, cu un cilidru cu gaz care se evaporă pe măsură ce se încinge și condesează după ce procesorul s-a răcit. După ce telefonul a fost demontat de iFixit, s-a demonstrat că nu era vorba de nicio răcire cu lichid, ci de un conductor care disipă căldura pe spatele terminalului.

Tastatura este clar de tabletă, este foarte subțire și nu are niciun element hardware. Este similară cele de iPad sau de Surface. Switch Alpha 12 are de asemenea suport pentru Active Pen și modul de poziționare suport pentru a vedea filme.

Prețul anunțat în SUA pentru acest dispozitiv este de 599 dolari. Nu știu dacă va ajunge oficial în România, vă spun dacă aflu ceva.