Pentru că nu găsește încă o soluție smart la problema autonomiei, Apple lansează iPhone 6S Smart Battery Case, o husă cu baterie pentru telefonul de ultimă generație. După metoda pantentată de Apple, nu oferă cumpărătorilor și specificiațiile tehnice exacte, se merge pe încredere. Asta după ce Apple a condamnat unele accesorii similare apreciind că ele dăunează acumulatorului din telefon.

iPhone 6S Smart Battery Case

Conform anunțului oficial, bateria prelungește viața telefonului cu „25 de ore de vorbit, 18 ore de internet 4G sau 20 de ore de video”. După părerea mea vreo 1.500-2.000 mAh, dar nu am nicio dovadă în acest sens.

Husa cu baterie a apărut deja în magazinul oficial Apple, la un preț de circa 99 de dolari. Autonomia rămâne în continuare cea mai mare problemă iPhone, iar toți marii jucători caută metode de diferențiere. Samsung încearcă cu wireless charging și încărcare rapidă. Huawei are fast-charging, alții merg pe baterii externe. Există mai multe tehnologii care permit realizarea de baterii mai bune, mai performante, dar niciun mare producător nu este interesat de ele. Litiu-ion să trăiască.

Apropo, Apple tocmai a anunțat că următoarea generație de iPhone va fi și mai subțire, deci bateria nu va fi nici anul viitor o prioritate. Lasă că vinde huse și se vând bine și alte baterii externe 🙂