Asus ZenBook Flip 14 (UX461) și ZenBook Flip 15 (UX561) sunt lansate oficial azi, sunt laptopuri convertibile, care pot fi folosite și ca tablete. Asus ZenBook Flip 14 are ecan touch NanoEdge, cu diagonala de 14 inch, care suportă stiloul activ Asus Pen. ZenBook Flip 15 este incredibil de compact și de subțire, grație ecranului tactil NanoEdge 4K UHD cu un raport ecran/corp de 79%. Ambele modele sunt echipate cu cele mai noi procesoare Intel Core i7 quad-core, din generația a opta, până la 16GB de memorie RAM și SSD-uri PCIe x4 de 512GB.

ZenBook Flip 14

Asus ZenBook Flip 14 oferă nu doar design, dar și putere, combinând procesorul Intel Core de generația a opta cu procesarea grafică Nvidia Pascal. Laptopul are o carcasă din aluminiu, ecran tactil cu diagonala de 14 inch și o ramă foarte îngustă, comparabil astfel cu un laptop de 13 inch. Modul Eye Care, inclus în Asus Splendid, protejează vederea utilizatorului reducând nivelul luminii albastre cu până la 30%.

Balamaua specială permite întoarcerea ecranului la un unghi de 360 de grade, laptopul devenind o tabletă cu ecran generos și sistem de operare Microsoft Windows. Stocare se face pe un SSD PCIe x4 de 512GB și dispune de memorie RAM de 16GB. Bateria litiu-polimer de 57Wh oferă energia necesară pentru întreaga zi, autonomia acestui model ajungând la 13 ore. Mai mult, ZenBook Flip 14 se poate reîncărca la 60% din capacitate în numai 49 de minute.

ZenBook Flip 15

Modelul cu ecran de 15 inch are noile procesoare Intel Core din generația a opta și grafica NVIDIA GeForce GTX 1050, ZenBook Flip 15 este cel mai puternic model Flip ce a fost creat vreodată. ZenBook Flip 15 este cu până la 30% mai rapid, comparativ cu vechea serie UX560, datorită performanțelor oferite de procesorul Intel și de memoria RAM DDR4 ce ajunge până la 16GB. Oferă stocare duală, are hard disk de până la 2TB și un SSD PCIe de 512GB, combinând capacitatea înaltă de stocare și vitezele ridicate de transfer al datelor.

ZenBook Flip 15 are ecranul tactil 4K UHD NanoEdge, prins de corpul laptopului printr-o balama dublă, cu un mecanism complex fabricat din oțeluri speciale Este proiectat să reziste la peste 20.000 de închideri/deschideri. Asus Pen oferă o senzație naturală, are un design elegant din aluminiu și sesizează 1024 de niveluri de presiune pentru un control cât mai intuitiv.

ZenBook Flip 15 este montat într-o carcasă din aluminiu, cu finisaje rezistente la zgârieturi. Va fi disponibil în două culori exclusiviste: argintiu pur și gri fumuriu. Cele două serii de laptopuri convertibile au fost prezentate în premieră cu prilejul IFA 2017, urmând să ajungă pe piață în această toamnă.