Asus Zenwatch, ceasul smart despre care vă scriam zilele trecute, a fost lansat oficial astăzi la IFA Berlin. Mi se pare un design bun, cu șanse de reușită, iar prețul oficial este 199 de euro. Ceasul este realizat în colaborare cu Google, are platforma pentru accesorii Android Wear, iar pe partea de hardware folosesc Qualcomm Snapdragon 400. Ecranul AMOLED are diagonala 1.63 inch, cu o rezoluție 320 x 320 pixeli – dar nu este nici pătrat, nici dreptunghi.

Asus Zenwatch - super-smartwatch
Asus Zenwatch – super-smartwatch

Tot la evenimentul de presă Asus au fost lansate o tabletă MeMO Pad 7, cu Android și procesor Intel pe 64 de biți (quad-core la 1.83GHz), precum și un netbook EeBook X205 cu procesor Intel Atom. De asemenea, a fost prezentat unul dintre cele mai mișto laptopuri ultrasubțiri din generație nouă, Zenbook UX305.

Imagine oficiala cu Asus Zenwatch
Imagine oficiala cu Asus Zenwatch

Asus spune că design-ul ceasului poate fi schimbat din peste 100 de teme integrate. Interfața folosită este cea inspirată din Zen UI, prezentă pe telefoanele Zenfone. Accesoriul este compatibil cu orice smartphone care are Android 4.3 și senzori de mișcare pe 9 axe. Altfel vor fi unele incompatibilități la preluarea datelor.

Pentru fanii sportului există Asus ZenUI Wellness, o aplicație care monitorizează pașii, ritmul inimii și alți indicatori de genul ăsta. Procesorul la 1,2 GHz este acompaniat de 512MB de RAM și 4GB de memorie internă. Se încarcă prin micro USB și este protejat de Gorilla Glass 3 și este rezistent la apă și praf.