Mi-a venit la teste de la RHS un încărcător pentru baterii alcaline – cu alte cuvinte, chiar dacă nu sunt “rechargeable”, bateriile alcaline pot fi reîncărcate. Dintr-o dată, prețul bateriilor alcaline pare mult mai mic… Odată că bateriile alcaline rezistă mai mult, pentru că tehnologia duce mai mult decât vechiul sistem. Dar sistemul promite circa 20 de reîncărcări pentru bateria obișnuită. Eu am reușit la prima tentativă să reîncarc niște baterii AAA de la mouse (Arc) în circa 4 ore și 30 de minute. Azi au mers toată ziua, sunt curios cât o să țină.

Njoy - incarcator de baterii alcaline
Njoy – incarcator de baterii alcaline

Cum se încarcă bateriile alcaline

Bateriile alcaline se pot reîncărca direct la portul USB al unui computer. Deși Wikipedia spune că tentativele de a reîncărca baterii non-rechargeable pot crea probleme, Njoy promite că nu veți avea experiențe neplăcute. Are și garanție.

Gadget-ul arată ca orice încărcător de baterii obișnuit. Merge pentru două baterii AA sau AAA. Promit să actualizez cu informații. Deocamdată merge totul ok.
P.S. când am pus alte baterii led-urile de control nu s-au aprins deloc și n-a început încărcarea. Am citit în manual că sunt prea epuizate și nu se mai încarcă. Ca să încarce trebuie să rămână led-urile roșii aprinse. Când sunt încărcate se fac verzi.