Canon EOS R, camera foto mirrorless Full Frame care vine în răspuns la lansarea Nikon Z, a fost lansată oficial azi. Îmi scăpase știrea, dar am văzut apoi acest proiect de fotografie excelent, via Călin.

Detalii tehnice Canon EOS R

Senzor: 30.3 megapixeli
Sensibilitate ISO: 100-40.000
Procesor: DIGIC 8
Ecran: touchscreen rotativ
Viewfinder: OLED
Preț: 2.299 dolari pentru body

Ecosistem nou

Atât Canon, cât și Nikon au pierdut foarte mult timp apărând redutele DSLR-ului. Ambii jucători au făcut camere mirrorless slăbuțe, iar în toți acești ani rivalii precum Sony, Fujifilm, Olympus și Panasonic au cucerit zona asta a pieței. Noile camere Full Frame vor fi cu siguranță adoptate de pasionații de fotografie și de filmare, deși prețurile sunt destul de mari.

Dimensiunea Full Frame a senzorului este simplu de explicat, este vorba de dimensiunea clasică a unui cadru de film pe 35mm, respectiv 36 x 24mm. Astfel, senzorul este mai mare și capabil să capteze mai multă lumină și informație. Evident este mai performant și la filmare, nu doar la fotografie.

ads

Inițial, doar camerele pe film erau Full Frame, apoi a venit în 2002 primul DSLR Full Frame de la Canon, apoi Sony a schimbat industria cu un mirrorless Full Frame. Astăzi s-a lansat de fapt răspunsul oficial al Canon la acest segment, o nișă pentru fotografi sau videografi care câștigă bani serioși și își permit actualizările. Deocamdată camera Canon are doar câteva lentile disponibile, dar și adaptoare oficiale pentru alte lentile Canon.

Senzorul Full Frame este de 30.3 megapixeli și folosește tehnologia Dual Pixel de la terminalele smartphone pentru fotografii de o claritate mai mare. Are un body mai compact decât camerele foto DSLR și o serie de butoane noi. Ecranul este rotativ complet și are un viewfinder electronic OLED. Primele lentile sunt 24-105mm f/4 L, 50mm f/1.2mm L, 28-70mm f/2 L plus 35mm f/1.8 macro. Prețul pentru cameră cu obiectivul 24-105 mm este de 3.399 dolari. Precomenzile încep din 12 septembrie și vor fi livrate din octombrie.

Mai multe detalii tehnice și fotografii sunt pe The Verge.