Canon a dezvoltat un senzor foto de 250 de megapixeli, cu ajutorul lui, pe o fotografie cu un avion în zbor veți putea vedea detaliile de pe coada avionului, evident, dacă faceți poza corect. Este doar un concept și s-au mai făcut astfel de anunțuri de marketing, dar rămâne o direcție interesantă.

canon sensor

Bănuiesc că știți povestea, toți marii producători foto, inclusiv Canon, au spun ani la rând că „numărul de megapixeli nu contează” – teoretic corect. Dar fotografii profesionișit, precum și amatorii, vor senzori de mari dimensiuni și cu mulți megapixeli, nu pentru a printa imaginile ca afișe, ci pentru a vedea detaliile din fotografii.

Strategia cu mulți megapixeli elimină și nevoia unui obiectiv cu zoom optic. Aceeași idee o avusese Nokia cu telefonul dotat cu senzor de 41 de megapixeli. Cu toate acestea, dispozitivul nu a prins la public, iar pentru a face fotografii bune tot ai nevoie de setările manuale, care se învață de fapt în timp, experimentând.

ads

Oficialii Canon au recunoscut de asemenea că senzorul de dimensiuni mari aduce cu sine foarte multe probleme pentru cei care realizează imaginile, în primul rând faptul că poate citi informațiile o dată la câteva secunde, nu ca la senzorii mici. Este astfel prezentat ca un senzor pentru astronomie sau soluții de supraveghere, nu neapărat foto.

De asemenea, senzorul Canon poate surprinde video la o rezoluție de 125x Full HD sau 30X 4K, pentru televizoarele și dispozitivele din viitor…