Cei de la Epson au reușit să facă dintr-un proiector short-throw cea mai practică alternativă la televizoarele cu diagonală mare. Vedeți cum arată în poză, iar dacă închizi proiectorul, nu rămâne niciun ecran care să îți ocupe loc prin casă sau să strângă tot praful, ca în București.

Sursa foto: Epson

Sunt vreo cinci ani de când am văzut primul proiector laser, dar cred că tehnologia a evoluat foarte bine. Am testat în ultimii ani proiectoarele Epson și calitatea imaginii a crescut foarte mult. Singura problemă care i se poate reproșa acestui proiector laser este că are rezoluția maximă Full HD, încă nu a trecut chiar la nivelul televizoarelor mari. Ah, de asemenea i se poate reproșa prețul, pe care Epson l-a anunțat acum pe la 3.000 de dolari.

Pe de altă parte Home Cinema LS100 Digital Laser Display poate crea un ecran cu diagonala de 120 ce inch și este cât o cutie de pantofi. Ca idee, în special pentru apartamentele mici, este cu mult mai interesant decât un display oarecare. Și probabil urmează pe viitor să aducă și rezoluții mai mari. Luminozitatea este 4.000 cd/m2, foarte mare pentru un astfel de proiector, deci este realizat să se vadă bine și ziua. Oferă un contrast de 2.500.000:1, de asemenea foarte mare, folosește tehnologia Epson 3LCD și are opțiuni de conectare multiple.

Cum spuneam, faza mișto cu proiectorul este că îl închizi și nu mai rămâne nimic, decât cutia. Ceea ce poate fi esențial pentru garsoniere și apartamentele mici. Dar rămâne de rezolvat problema cu prețul și cu rezoluția. Oricum, am vrut să vă mai prezint și ceva nou, că toată ziua avem numai telefoane și chestii de care, sincer, m-am cam plictisit, pentru că nu apare deocamdată ceva cu adevărat nou.

Tocmai pentru că televizoarele au evoluat foarte mult și a scăzut mult prețul de achiziție se fac în continuare vânzări pe zona asta. Altfel, cam toată lumea are deja televizor. Dar parcă merge să iei unul cu diagonală mai mare. Apoi ai vrea unul Smart TV, apoi vrei și un ecran mare pentru consola de jocuri video și tot așa. Proiectorul o fi el simpatic, dar la 3.000 de euro, probabil toți fanii divertismentului vor alege televizorul.