Dell a lansat la CES 2018 noi computere, printre cele mai impresionante fiind noul XPS 13 și mai ales XPS 15 Touch. Sunt și niște aplicații noi, vă scriu despre ele mai jos.

Dell XPS 15 touch
Dell XPS 15 touch

Dell a transformat XPS 15 în noul XPS 15 Touch 2-în-1, care aduce la un loc mobilitatea și performanța. Este acum potrivit și pentru aplicații intense și jocuri video. Ca utilizator de XPS 15 abia aștept să fac upgrade la noul model. Aduce și procesoarele Intel Core de generaţia a-8-a, grafică discretă Radeon RX Vega M, ecran InfinityEdge 4K Ultra HD de generaţie următoare, cu o grosime de doar 16 mm. La capitolul realizare trebuie menționate materialele premium şi finisajele de lux, aluminiu prelucrat la maşină, fibră de carbon şi sticlă Corning Gorilla Glass 4.

Cel mai bun ultrabook din lume, XPS 13, este și el reinventat. Cel mai nou model tocmai a primit premiul CES 2018 Innovation Award Honoree. Pe lângă ecranul său InfinityEdge 4K Ultra HD de generaţie următoare, modelul XPS 13 vine cu un interior deosebit din fibră de sticlă întreţesută, în culori Rose Gold cu Alpine White ca alternativă la culorile tradiţionale alb şi negru, cu borduri mai înguste, și un spaţiu de până la 80% mai mare pentru disiparea căldurii. În interiorul construcţiei mai subţiri şi mai uşoare a modelului, Dell Power Manager furnizează energie doar atunci când e nevoie, în timp ce GORE Thermal Insulation este același material silica aerogel folosit la sonda Mars Rovers pentru difuzarea şi disiparea căldurii.

ads

Aplicații Dell și Alienware

În cadrul evenimentului anual Consumer Electronics Show (CES), Dell lansează o serie de noi produse şi aplicaţii software pentru a aborda diferitele moduri în care oamenii se joacă și lucrează. Dell Mobile Connect Software, despre care am mai scris, permite utilizatorilor să conecteze smartphone-ul la laptop și să preia apelurile și mesajele prin calculator. Dell este primul producător de PC-uri care lansează o soluţie software ce permite integrarea wireless deplină între PC-urile Dell şi telefoanele inteligente (iOS şi Android) – cei de la Apple au soluția lor.

Alienware Software Command Center uneşte setările de sistem, conţinutul şi alte funcţii într-o interfaţă simplă şi elegantă. Alienware Command Center permite gamerilor de orice nivel, de la novici la experţi, să optimizeze şi să personalizeze PC-urile şi perifericele conform propriilor nevoi. Un gamer poate acum să acceseze biblioteca de jocuri din toate sursele de pe un PC, generând cu uşurinţă profiluri personalizate pentru fiecare joc şi să obțină performanţe mai bune prin gestionarea consumului de energie şi prin instrumentele de overclocking.

Simultan, pe piaţă a fost lansat AlienFX 2.0, a doua generaţie a sistemului in-game de iluminat creat de Alienware, care funcţionează în ecosistemul de PC-uri, tastaturi şi mouse-uri Alienware. Alienware Command Center oferă o individualizare şi mai profundă a tastelor individuale şi a grupurilor de taste, furnizând peste 16,8 milioane culori în fiecare zonă de iluminare.

Dell XPS 13 este disponibil la prețuri începând de la 999 USD cu procesor Intel Core i5. Dell XPS 15 2-in-1 va fi disponibil în SUA la preț de la 1.299,99 USD. Alienware Command Center va fi disponibil la noua Area 51 în februarie.e dure şi bateriile.