Dyson, compania inventatorului britanic care a schimbat modul în care ne uscăm mâinile la baie, a cumpărat o firmă care promite să revoluționeze bateriile din smartphone-uri și tablete. Compania care a realizat de-a lungul timpului multe gadgeturi precum ventilatorul fără elice vrea acum să intre în forță pe cea mai dinamică piață din lume.
Averea lui James Dyson este estimată la 3 miliarde de lire sterline, iar omul a investit miliarde în cercetare pentru produsele noi și pentru a menține producția în UK atunci când toată lumea se mută în Asia.

 

Sakti3

Dyson a investit 15 milioane de dolari în compania Sakit3, care dezvoltă o tehnologie care vrea să dubleze viața bateriilor actuale. Practic, ei elimină orice lichid din bateria litiu-ion și spun că astfel se poate stoca o cantitate dublă de energie la aceleași dimensiuni. Desigur, prezentarea companiei este legată de mașinile electrice și probabil că următoarea industrie importantă care se va dezvolta agresiv este cea a mașinilor eletrice.. Dyson a anunțat însă că tehnologia va fi folosită și pentru bateriile din smartphone sau tablete.

Bateria litiu-ion a evoluat în mod clar comparat cu acum 10 ani, dar în același timp este cea mai mare problemă pentru telefoane și tablete și deși există tehnologii noi dezvoltate, niciuna nu a ajuns pe terminale în ciuda promisiunilor.

Cred însă că în următoarea perioadă vom vedea schimbări la acest capitol, iar terminalele mobile vor scăpa o dată pentru totdeauna de tirania prizei 🙂