Dyson, compania inventatorului britanic care a schimbat modul în care ne uscăm mâinile la baie, a cumpărat o firmă care promite să revoluționeze bateriile din smartphone-uri și tablete. Compania care a realizat de-a lungul timpului multe gadgeturi precum ventilatorul fără elice vrea acum să intre în forță pe cea mai dinamică piață din lume.
Averea lui James Dyson este estimată la 3 miliarde de lire sterline, iar omul a investit miliarde în cercetare pentru produsele noi și pentru a menține producția în UK atunci când toată lumea se mută în Asia.

 

Sakti3

Dyson a investit 15 milioane de dolari în compania Sakit3, care dezvoltă o tehnologie care vrea să dubleze viața bateriilor actuale. Practic, ei elimină orice lichid din bateria litiu-ion și spun că astfel se poate stoca o cantitate dublă de energie la aceleași dimensiuni. Desigur, prezentarea companiei este legată de mașinile electrice și probabil că următoarea industrie importantă care se va dezvolta agresiv este cea a mașinilor eletrice.. Dyson a anunțat însă că tehnologia va fi folosită și pentru bateriile din smartphone sau tablete.

Bateria litiu-ion a evoluat în mod clar comparat cu acum 10 ani, dar în același timp este cea mai mare problemă pentru telefoane și tablete și deși există tehnologii noi dezvoltate, niciuna nu a ajuns pe terminale în ciuda promisiunilor.

Cred însă că în următoarea perioadă vom vedea schimbări la acest capitol, iar terminalele mobile vor scăpa o dată pentru totdeauna de tirania prizei 🙂

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!