Epson a realizat un robot cu două brațe care vede, simte și procesează, botezat WorkSense W-01. Comercial va fi disponibil din această iarnă, dar nu spun exact și prețul acestuia. Pare să fie genul de robot perfect pentru depozitul eMAG.

Robotul Epson WorkSense W-01 va extinde aria de aplicaţii pentru automatizarea producției. În ultimii ani, nevoile producătorilor s-au diversificat, existând în același timp o cerere fluctuantă de produse și o necesitate tot mai mare de a oferi atât producție de loturi mici, cât și la cerere (JIT – just-in-time). Roboții industriali sunt, de regulă, instalați într-o locație fixă, ​​pe linia de producție, pentru a efectua o anumită sarcină.

Epson WorkSense W-01 a fost conceput însă pentru a avea mobilitate, astfel încât să se poată deplasa pe roți dintr-un loc în altul și să efectueze lucrări de asamblare, transport și alte sarcini. Caracteristicile robotului permit automatizarea sarcinilor de producție care nu puteau fi automatizate până acum.

Robotul Epson este echipat cu 4 camere la nivelul capului și 2 camere la nivelul umerilor, prin intermediul cărora are un câmp vizual asemănător celui uman. Acestea îi permit să detecteze cu precizie poziția și orientarea unui obiect în spațiul tridimensional. Chiar dacă poziția obiectelor și a obstacolelor se schimbă, robotul este capabil să le „vadă” și să le determine poziția.

Brațele robotului sunt echipate cu senzori de precizie Epson, de înaltă performanță, care sunt deja disponibili pe piață. Astfel, robotul poate efectua sarcini de asamblare de mare fineţe, transport și alte operațiuni care necesită forță asemănătoare celei umane pentru a evita deteriorarea obiectelor.

Palmele multifuncționale pot prinde și fixa obiecte de diferite forme și mărimi și sunt incluse în versiunea standard. Acestea pot manipula unelte și șabloane, concepute pentru a fi manevrate, în general, de oameni.

Robotul este capabil să detecteze cu precizie poziția și orientarea obiectelor în spațiul tridimensional. Chiar dacă robotul este mutat, el poate începe imediat să lucreze, fără modificări în programare, ceea ce permite adaptarea la schimbări bruște în procesul de producție. De exemplu, poate fi deplasat în diferite locații pentru a efectua sarcini diferite în fiecare zi. Robotul decide independent calea și orientarea brațelor cu 7 axe și poate evita obstacolele.

Cele două brațe cu 7 axe ale robotului se mișcă asemănător brațelor umane, independent unul de celălalt, pentru a-i permite să îndeplinească sarcini pe care un robot cu un singur braț nu le poate îndeplini, cum ar fi strângerea unui șurub într-o componentă.

Numele de WorkSense a fost inventat pentru a reprezenta conceptul de robot care vede, simte, procesează și lucrează. Cu robotul WorkSense, Epson se adresează segmentelor de piață în care cererea pentru producția de mici dimensiuni și producția “just-in-time” este deosebit de ridicată, cum ar fi industria pieselor auto.