Compania românească Televoice a lansat ieri Evolio X-watch Sport, cel mai nou model de ceas inteligent cu GPS, precum și cu alți senzori. Noul model permite localizarea precisă, monitorizarea cu mare acuratețe a mișcării și obținerea în timp real de informații precum altitudine, presiune atmosferică, temperatură, puls, etc.

Evolio X-watch Sport permite o calculare exactă a mișcării reale și implicit a energiei consumate, luând în considerare atât distanța parcursă cât și diferența de altitudine. X-watch Sport monitorizează sporturi precum ciclism, alergare, drumeție montană, etc. O altă noutate a noului model X-watch Sport este funcția Cardio dinamică, care măsoara pulsul în timp real și în mod continuu. X-watch Sport are un ecran tactil IPS de 1,3 inch, cu diverse ecrane customizabile de tip sport, classic, chronograph, etc.

Ceasul este compatibil cu sistemele de operare Android și IOS, și are implementate toate funcțiile disponibile pe modelele anterioare, oferind utilizatorului posibilitatea de a prelua apeluri și citi notificări de tip: SMS, Facebook, Wathsapp, Skype, etc. X-watch Sport dispune de un docking station cu acumulator, care poate fi folosit ca baterie externă, pentru ca ceasul să poată fi reîncărcat complet în orice moment.

ads

Fondatorul Evolio, Liviu Nistoran, spune că piața de dispozitive wearables a crescut în primele 4 luni din 2017 cu aproape 120% comparat cu anul anterior. Produsele Evolios s-au situat în top trei pe piața locală. Cel mai bine vândut smarwatch Evolio este modelul X-watch Pro, cu peste 20.000 de unități vândute în ultimele 12 luni.

Ceasul inteligent X-watch Sport va fi disponibil din luna iunie în rețelele de retail la prețul recomandat de vânzare de 699 lei. Primele 50 de ceasuri comandate online de pe site-ul Evolio începând de pe 31 mai 2017, au prețul promoțional de 499 lei.