Fitbit Ionic este prezentat azi oficial în România ca fiind ceasul inteligent pentru cei ce vor să facă mai multă mișcare, cu numeroase funcţionalităţi adaptate fiecărui tip de utilizator. Compania care a preluat Vector Watch lansează ceasul Fitbit Ionic îmăreună cu aplicaţii native practice şi cu sfaturi personalizate.

Având la baza experienţă companiei în domeniul menținerii sănătăţii, Fitbit Ionic are integrat și un senzor SpO2 pentru ca, în viitor, dispozitivul să poată identifica şi boli precum apneea în somn. Mai mult, produsul vine echipat cu un sistem GPS de ultimă generaţie, iar tehnologia avansată permite o monitorizare mai precisă a pulsului. Ionic are o memorie de stocare de 2.5 GB, transmite în timp real cele mai importante notificări primite pe telefonul mobil și are o gamă variată de aplicații native și fețe pentru ceas disponibile în Fitbit App Gallery. Durata de viaţă a bateriei între încărcări este de peste 4 zile, produsul fiind compatibil cu cele mai importante sisteme de operare, iOS, Android şi Windows Phone. Fitbit Ionic are şi o rezistenţă la apă de până la 50 metri.

Fitbit Ionic este un ceas inteligent ce poate fi folosit cu succes atât de sportivii amatori, cât și de cei de performanţă. Cu un design elegant şi o interfaţă intuitivă, ceasul trasmite în timp real şi toate notificărilele importante primite pe telefonul mobil.Cu Fitbit Ionic poţi vizualiza, direct pe ecranul ceasului inteligent, antrenamente video adaptate în funcţie de informaţiile introduse în platformă de fiecare utilizator. Din 2018, clienții Fitbit Ionic se vor bucura şi de sesiuni audio de coaching, realizate de antrenori profesionişti, cu rolul de a creşte rezistenţa şi viteza din timpul antrenamentelor fizice.

Fitbit Ionic înregistrează distanţă parcursă şi rezultatele fiecărei sesiuni de alergare cu ajutorul sistemului GPS integrat. Totodată, înregistrarea se poate opri atunci când se face o pauză scurtă, aceasta pornind automat din momentul în care utilizatorul începe să alerge din nou. Fiind un produs rezistent la apă (până la 50 metri), Fitbit Ionic monitorizează în timp real rezultatele obținute de înotător, cum ar fi numărul de bazine parcurse, durata exerciţiului şi numărul de calorii arse.

Cu un design unic şi cu o tehnologie performantă, Fitbit Ionic oferă cea mai bună conexiune GPS. Utilizatorii îşi pot lasă telefonul mobil acasă şi pot vizualiza direct pe ecranul ceasului inteligent harta traseului parcurs, altitudinea înregistrată la urcare sau etapele din timpul alergării. Ceasul are un sistem avansat de monitorizare a pulsului, cu o acurateţe îmbunătăţită pentru măsurarea exercițiilor realizate la o intensitate crescută, precum cycling, ridicarea de greutăţi sau folosirea unei biciclete eliptice. Cu ajutorul acestei noi tehnologii, informații precum numărul de calorii consumate sau pulsul sunt monitorizate mult mai atent.

Rămâi motivat cu ajutorul melodiilor preferate: Fitbit Ionic are și o memorie de stocare de 2.5 GB, permițând memorarea a până la 300 de melodii, fără să mai fie nevoie de telefonul mobil. Ceasul se poate conecta automat la căştile wireless Fitbit Flyer, sau orice alt dispozitiv cu sistem Bluetooth preferat de utilizator. Fiind un ceas inteligent, utilizatorii de Fitbit Ionic pot vizualiza apelurile şi mesajele primite, alături de următoarele întâlniri din calendar. Ceasul arată în timp real și alertele primite din aplicaţiile des folosite pe telefonul mobil, precum Facebook, Gmail, Instagram, Slack, Snapchat şi multe altele.

În funcţie de intensitatea folosirii ceasului, durata bateriei Fitbit Ionic este de peste 4 zile între două încărcări.

Fitbit + adidas. În 2018, în parteneriat cu adidas, se va lansa un dispozitiv Fitbit Ionic ediţie limitată, alături de programe de antrenament dedicate. Această colaborare va ajută milioane de utilizatori din lumea întreagă, de la pasionaţii de mişcare la sportivii de toate nivelurile, să atingă performanţe mai bune şi totodată să se simtă mai bine.

Produsul Fitbit Ionic va fi disponibil şi în România începând cu luna octombrie. Nu am detalii despre preț.