Tehologia de încărcare wireless devine din ce în ce mai interesantă și sunt sigur că va avea succes. Deocamdată am doar o periuță de dinți care se încarcă wireless și tehnologia mi se pare atât comodă, cât și simplu de utilizat. Deși am văzut soluția de încărcare direct la lansarea Galaxy S6, nu știam pînă acum că este făcută de Powermat. Compania face parte din primul val de pioneri care au promovat încărcarea wireless.

galaxy s6 powermat
Încărcare wireless de la Powermat pentru Galaxy S6

 

Nu e cea mai reușită poză făcută de mine la târg, dar ați prins ideea. Pui telefonul pe suportul rotund și se încarcă, fără alte cabluri, mufe, accesorii. Este gadgetul perfect pentru birou și sunt convins că vor avea o soluție pentru mașină. Pentru că este mai simplu, mai comod.

CEO-ul Powermat a delarat pentru CNet că Samsung va include tehnologia de încărcare wireless în toate terminalele sale premium care vor fi lansate în următoarea perioadă. Tehnologia există de mai mult timp, a fost folosită de modele Lumia, Nexus, LG, Moto sau Vertu. Dar este puțin cunoscută și oamenii speră că popularitatea Galaxy S6 va duce la promovarea acestei soluții.

Există două standarde competitoare (două mai cunoscute) pentru încărcarea wireless. Powermat a creat asociația Power Matters și are standardul botezat PMA, iar Wireless Power Consortium a realizat soluția standard Qi, folosită de Lumia și alții. Samsung Galaxy S6 este compatibil cu ambele standarde.

Mobilă inteligentă

După cum poate știți deja, Ikea a lansat deja primele produse din colecția de accesorii pentru încărcare wireless pentru telefoane și tablete care pot fi integrate în mobilier. Noua soluție de transformare a noptierelor, lămpilor și birourilor în hot-spot-uri de încărcare va fi disponibilă în America de Nord și Europa (inclusiv în magazinul Ikea România) începând cu aprilie 2015.

Cu alte cuvinte, seara, la culcare, pui telefonul pe noptieră și el se încarcă. Ajungi la birou, îl pui pe masa Ikea, se încarcă automat.

Colecția pentru încărcare wireless face parte din Home Smart, o gamă nouă prin care Ikea adoptă tehnologia modernă. Compania a ales însă standardul Qi.