Samsung Galaxy Camera 2 ar putea fi versiunea mirrorless a Galaxy Camera, prima cameră foto cu Android 4.0, spun oficialii companiei sud-coreene. Ea ar putea fi lansată la evenimentul Samsung din 20 iunie. Compania are ambiții mari pe zona de foto și deocamdată, deși NX300 este o cameră foto excelentă, nu a reușit să ajungă printre favoriții în vânzări. Dar focusul Samsung pe zona foto se vede și din lansarea S4 Zoom de exemplu. Și sunt convins că se țin de treabă pînă vor reuși.

 

Samsung Galaxy NX
Samsung Galaxy NX

Ideea unui mirrorless cu Android nu este deloc rea. Ai tehnologie foto mai bună, dar și opțiunile de sharing și acces la rețele sociale, aplicații foto dedicate și acces la Internet. Eu cred că este o combinație reușită pentru consumatori. Evident, problema este că va fi o cameră foto scumpă, iar pasionații de fotografie vor avea nevoie de obiective, care nu vor fi nici ele ieftine.

Deși JK Shin a spus clar că va fi „o cameră foto mirrorless cu sistemul de operare Google”, cei de la Gizmodo notează că s-ar putea să fie tot o cameră foto compactă. Pentru că, nu-i așa, camerele foto compacte nu au oglindă, nu? 🙂

ads

Deși se spune că este cea din imaginea de mai sus, eu cred că poza  este a unei camere Samsung NX, modificată un pic.