Galaxy Gear 2 ar putea veni cu Tizen, noul sistem de operare dezvoltat de Samsung, conform unor zvonuri citate de USA Today. Gear 2 se va lansa săptămâna viitoare alături de Galaxy S5. Mă bucur foarte tare că Bloomberg (deci chiar Bloomberg) au dat azi știrea pe care eu o aveam confirmată de pe 17 februarie. Revening la Gear 2, el poate să fie și cu Windows și cu iOS, nu contează. Nu la modul real, acest gen de gadgeturi constituie acum o piață extremde redusă. Samsung poate testa piața cu Tizen, Gear 2 tot nu se va vinde, dar pot primii feedback important pentru un eventual smartphone ulterior.

gear tizen

Pare genul de informație dată de oficiali Samsung, o decizie în linie cu strategia Samsung și nu o invenție pentru trafic. Pare în acest moment. Vedem ce va fi săptămâna viitoare.

ads

Sincer, așa cum am tot scris ceasul cu Android nu aduce avantaje reale. Da, stă frumos la mână. Da, vezi pe el notificări și poți da reject sau răspunde. Da, poți reuși să încarci niște aplicații pe el. Dar ceasul tot ceas e, ecranul e mic, nu stă comod la mână, îi zgârii ecranul și așa mai departe.

Din ce zice USA Today interfața nouă este bazată pe HTML 5, iar utilizatorul final nu va vedea mari diferențe față de un Gear cu Android. Doar că nu va mai putea rula aplicațiile dorite.

În rest cred că este un „zvon” real.