Google Glass se apropie de lansarea oficială după perioada de teasing și au apărut zilele astea primele detalii tehnice. Mă rog, o parte din ele erau cunoscute, dar există acum și alte câteva informații suplimentare. Nu știu dacă vă vine să credeți, dar scriam prima dată despre un astfel de gadget prin 2001 sau 2002. Era un “wearable computer”, un sistem de dimensiunea unui Walkman, care avea în cutie procesorul, memoria și HDD-ul, plus o baterie. Iar în loc de monitor avea un vizor electronic pentru un singur ochi, cu rezoluție 480×640 pixeli. Dar vedeai desktop-ul pe el. Nu mai țin minte cum era tastura și mouse-ul, dar era unul din primele concepte de acest gen.

Google Glass

Google Glass au, conform detaliilor tehnice oficiale, o cameră foto cu senzor de 5 megapixeli, care poate filma 720p. Au 16GB pentru stocarea datelor, doar 12 GB liberi pentru utilizator, deci numai trei ore de filmări practic. Înțeleg acum de ce nu au lansat o versiune care să filmeze Full HD, deși ar fi putut utiliza un micro SD de 64GB. Probabil în versiunea doi de anul viitor.

Imaginea oferită pentru utilizator este similară unui monitor de 25 de inch situat la 2,4 metri de privitor. Informațiile sunt dispuse peste imaginea de afară, dar cred că faza cu GPS-ul va avea mare succes, dacă va funcționa corect:

ads

g glass gps

Sunt destul de rezistenți, rama se poate îndoi, poți schimba diverse lentile – de soare dacă ai nevoie sau nu. Includ tehnologia WiFi b/g și de asemenea Bluetooth pentru conectare la telefon. Bateria ar trebui să te țină “toată ziua” după cum spun cei de la Google, dar sunt aplicații care consumă mai multă energie – înregistrarea video și utilizarea video-chat-ului prin Hangout în G+. Se încarcă prin micro USB.

Aplicația My Companion Glass din Google Play are nevoie de Android 4.0.3 sau mai nou. Doar folosind un smartphone compatibil cu Bluetooth se poate conecta funcția GPS și se pot primi mesajele SMS. Dun aceste precizări înțeleg că partea cu apelurile telefonice a fost prezentată doar ca și concept, nu este încă funcțională…

Via