GoPro Hero 6 Black a fost dezvăluit pe surse, înainte de lansare, ca aproape orice alt produs high-tech important. Noua cameră video aduce filmarea la rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secunde, conform The Verge.

Lansarea camerei GoPro vine la scurt timp după ce japonezii au prezentat la IFA Berlin modelul Sony RX0, care a fost foarte comentat. Este adevărat că acest zvon nu este încă confirmat, dar pare destul de realist, iar fanii așteaptă lansarea GoPro Hero 6 Black în toamna asta.

Nu avem foarte multe detalii, oficialii GoPro au declarat oficial doar că va fi o cameră video care merită așteptată. La cum văd eu acum competiția, au nevoie de un senzor mai bun pentru că în rest sunt deja la nivel sau peste competiție. Oricum, camera Sony a fost mai discutată decât multe dintre telefoanele noi pe care le prezint pe blog, deci mă aștept să vedem multă interacțiune și la lansarea GoPro Hero 6.

ads

Pe cutia pozată de PhotoRumors se vede că noua cameră video poate filma la 12 megapixeli în format 4K cu 60 de cadre pe secundă, o îmbunătățire clară a calității pentru cei care folosesc 4K. GoPro Hero 5 filma în format 4K, dar numai la 30 de cadre pe secundă și în unele clipuri, mai ales de acțiune, se vede diferența.

GoPro a pierdut teren în ultimii ani, după ce toate firmele chinezești au copiat camera video și au lansat versiuni mult mai ieftine. Oamenii au cumpărat o vreme după preț, dar acum au început să se cam prindă că acestea nu oferă calitatea pe care și-ar dori-o cineva care filmează. Așa că mulți au revenit la GoPro sau folosesc camere brand-name, care oferă o calitate mai bună a filmării. Sony RX0 este mult mai scumpă, chiar dacă are câteva caracteristici tehnice foarte bune.

The Verge spune că Hero 6 Black va fi lansat pe 28 septembrie. Aștept și informațiile oficiale și cele despre prețul camerei video și revin pe tema asta cât pot de repede. GoPro pregătește și o cameră 360 și multe alte noutăți. Iar de obicei, în fiecare an, avea și ediții mai accesibile ale camerei sale de top. Abia aștept să vedem.