A fost prezentat oficial încărcătorul wireless realizat de Pi, un start-up pornit de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), care poate încărca pînă la 5 gadgeturi, fără fire, de la distanță. Da, arată ca o veioză, dar se poate dovedi al naibii de util atât la birou, cât și acasă.

Sursa: TechRadar

Sigur, deocamdată este un concept, a fost prezentată o variantă funcțională, iar lansarea este pregătită pentru 2018. Încărcătorul wireless Pi diferă de toate celelalte accesorii de pe piață. Acum există o grămadă, inclusiv la Ikea direct în mobilă, inclusiv la chinezi, ba chiar și Apple a prezentat recent AirPower, un concept fain. Dar modelul Pi folosește o tehnică nouă pentru a încărca gadgeturile de la distanță. Ei zic că pînă la 30 de centimetri este ok.

Practic, ai așa ceva pe masa din living, vii acasă și doar lași telefonul pînă te dezbraci, se încarcă. La birou la fel, adio cabluri, accesorii, dock-uri și alte chestii care aglomerează doar spațiul de acolo.

Tehnologia utilizată se numește beam-forming algorithm, practic detectează device-urile cu încărcare wireless și trimite spre ele fascicule. Demonstrația oficială a fost cu patru terminale mobile și a fost un succes. Acum atât telefoanele Galaxy S, Galaxy Note, dar și toatele telefoanele noi Apple au tehnologia de încărcare wireless. De asemenea, pe lângă ele, există și multe alte telefoane mai accesibile, de la producători precum LG, Sony, Motorola și alții. În plus, noul ceas Apple Watch are încărcare wireless, iar probabil asta va urma și pe alte segmente.

Totuși, oficialii companiei spun că doar iPhone 8 și X vor fi compatibile de la lansare cu tehnologia, pentru restul este nevoie de carcase speciale. Chestia asta poate fi un minus, totuși, poate că există un standard mai nou de încărcare wireless, fie oficialii nu au știut de Note 8 sau Samsung S8. Fie nu au vrut să menționeze Samsung.

Încărcătorul se va lansa anul viitor cu un preț sub 200 de dolari, promit inventatorii. Pentru cei care au acasă 2-3 iPhone și ceasuri Apple, cred că este un gadget interesant.