Cei de la Leica s-au săturat de modele sofisticate și scumpe și au lansate Leica Sofort, o cameră foto compactă care printează imaginile, cu un preț de 300 de dolari. Camera „instant” nu are foarte multe opțiuni pentru fotografiere, dar scopul este să te distrezi și să păstrezi fotografiile, nu să faci fotografie profesionistă.

leica-sofort-big

Există acum o modă retro a camerelor „instant” pot face fotografii doar în câteva moduri, distractive. Fujifilm, chiar și Polaroid după relansare, Kodak sau Panasonic au astfel de oferte.

Leica Sofort are patru moduri de lucru presetate, Auto, Party & People, Sports &Action și Macro. De asemenea, se poate controla distanța de focus și luminozitatea.

ads

Camera are pe partea frontală o mini-oglindă ca să puteți face poze selfie cu ușurință. Detaliile tehnice nu prea contează la astfel de camere, dar avem o lentilă 60mm f/12.7 cu o viteză de la 1/8 la 1/400, are vizor optic și bateria rezistă cam 100 de poze. Nu știm câte poze poate scoate pe hârtie și ce alte consumabile necesită.