DJI Mavic Pro este cea mai nouă dronă a companiei chineze, este compactă și pliabilă, numai bună de luat la drum. Dar nu au renunțat la funcțiile smart și tehnologiile integrate în celelalte modele, iar prețul este 999 de dolari.

Sursa foto: The Verge.

Azi a fost ziua dronelor, tocmai am văzut și modelul nou Yuneec Breeze.

Cei de la DJI sunt renumiți pentru dronele din seria Phantom, eu am testat Phantom 4, sunt echipamente profesionale, scumpe, dar cu care nu poți da greș (decât dacă ești chiar pe dinafară). Dronele au GPS și sunt controlate permanent, iar dacă pierzi cumva conexiunea știu să se întoarcă la tine.

DJI Mavic Pro îmbină cele mai bune lucruri din ambele zone: pro și entuziaști. Este compactă și pliabilă (1.45 kilograme), așa că se poate transporta ușor. Se poate controla la distanțe de pînă la 7 kilometri. Poate face streaming Full HD pe Facebook, Youtube și Periscope.

Noua cameră are un câmp vizual de numai 78 de grade, comparat cu 94 pentru cea de pe Phantom 4. Senzorul de 12 megapixeli este 1/2.3 inch și poate filma 4K la 30 de cadre pe secundă, iar Full HD ajunge pînă a 96 cadre pe secundă.

Autonomia DJI Mavic Pro este de 27 de minute, mai mare ca la Phantom 4, dar viteza este de 64 km pe oră, sub cei 72 raportați de drona mare. Știe să evite obstacolele, să urmărească un subiect în mișcare, are stabilitate chiar și fără GPS, în interior. Se întoarce singură de unde a plecat când se termină bateria, aterizează fix acolo de unde a decolat, cu o eroare de 1 inch (2.54 centimetri).

Drona este mai ieftină fără controller, 749 de dolari, dar controlul doar cu un smartphone este mai limitat. Distanța maximă de control scade la 80 de metri, iar viteza de deplasare scade la 14 kilometri pe oră. Probabil restul funcțiilor sunt ok.

Ajunge în magazine din 15 octombrie, să vedem când ajunge și la noi și care va fi prețul.

Via: Călin