Microsoft Surface Book a fost lansat oficial în seara asta, este primul laptop sub brand propriu al companiei americane. Lansarea a avut loc în cadrul evenimentului Microsoft.

Se zvonea așa ceva înainte de lansare, dar nimeni nu a știut că este laptop , credeau că este o tabletă de 14 inch. Din păcate nu au făcut publice toate detaliile tehnice, va trebui să așteptăm 26 octombrie pentru variantele de dotare și prețuri complete.

icrosoft surfacebook

 

Practic este vorba de tableta Surface Pro 4 mărită la 13.5 inch, plus un dock care conține soluția grafică și alte componente esențiale. Nu avem acum toate detaliile. Dock-ul se poate despride de ecran prin apăsarea unui buton și se poate folosi tableta singură. Dock-ul are porturi USB, are conectivitate de laptop, tastatură completă – acolo este și partea de grafică. Microsoft numește Surface Book “the ultimate laptop“. Are ecran de 13.5 inch, cu densitatea 267 ppi. De asemenea, oficialii Microsoft promit “cea mai bună experiență de scris pe tastatură”, cel mai bun display și cea mai bună performanță…

Acest device a fost creat pentru cei pasionați de jocuri video, pentru cei care joacă League of Legends (LOL), este pentru arhitecții care lucrează la proiecte CAD. Are procesoarele Intel din a șasea generație și au pus echipa Xbox să realizeze partea de grafică. Au ales un GPU Nvidia GeForce cu  memorie GDDR5.

Portabilitatea este de circa 12 ore, conform oficialilor Microsoft.

Au făcut câteva demonstrații pe Surface Book cu jocuri video, Adobe Premiere și transfer de conținut câțiva GB în câteva secunde. Laptopul are un preț de la 1.499 dolari. Conform Microsoft are 750 de grame greutate, deși este atât de dotat.

 

microsoft surfacebook design