Nikon 1 J2 este a doua generație a camerelor foto compacte tip mirrorless* lansate de compania japoneză. Nikon a surprins anul trecut lansând prima generație Nikon 1, respectiv camerele foto J1 și V1. Produsele Nikon sunt disponibile în România prin Skin.

Nikon 1 J2
Nikon 1 J2

Nikon 1 J2

Nikon 1 J2 continuă seria Nikon 1, benefiicind atât de tehnologie nouă, dar și o viteză de procesare mai mare. Poate face până la 60 de cadre pe secundă la rezoluție maximă, dar numai 10 fps cu autofocus activ. Nikon 1 J2 oferă în plus și un nou Mod Creativ, care permite aplicarea a numeroase filtre și efecte de fotografiere și previzualizarea lor în timp real. Modul de filmare Full HD ajunge și el până la 60fps.

Camera foto are un senzor CMOS de 10,1 megapixeli, procesor de imagine Expeed 3, precum și Advanced Hybrid Autofocus (AF), plus un display de 3 inchi. Sistemul autofocus are 73 de puncte.
Prețul în US este estimat la 550 de dolari.

Alături de Nikon 1 J2 au fost anunțate și noul obiectiv de kit, 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6, și carcasa subacvatică pentru J1 și J2, WP-N1.

* Nikon nu a denumit oficial camerele ca fiind „mirrorless”. Categoria de aparate foto cu obiectiv interschimbabil Nikon 1 a fost denumită generic A-CIL (Advanced Cameră Interchangeble Lens).