Nikon 1 J4 continuă de azi seria mirrorless a japonezilor. Am testat J2 și am avut ocazia să văd J3, acoperă o nișă interesantă, mirrorless compact, dar cu tehnologie bună și obiective interesante. Din păcate celemai noi modele n-am avut șansa să le testez. După scăderea pieței foto de anul trecut și gafele F64, numărul aparatelor foto venite la test s-a redus simțitor. J4 are câteva noutăți care merită menționate.

Nikon 1 J4
Nikon 1 J4

 

Nikon 1 J4 este echipată cu același senzor CMOS de 18,4 megapixeli care este utilizat la modelul Nikon 1 V3, precum și cu noul procesor de imagine Expeed 4A. Ecranul tactil cu diagonala de 7,5 cm (3 inci), răspunde prompt la comenzi și permite realizarea setărilor prin atingere sau glisare cu degetul. Modurile de fotografiere creativă și tehnologia Wi-Fi încorporată constituie un bonus binevenit.

Nikon 1 J4 are sistem AF hibrid, cu 171 de puncte de focalizare automată, dintre care 105 sunt puncte de detecție de fază, pentru performanțe de top indiferent de condițiile de fotografiere. 

Nikon 1 J4va fi disponibilă la partenerii Nikon din România la sfârșitul lunii aprilie. Nu am oficial informații despre preț.