Abia am pus mina pe Nikon D5100, pot sa va spun primele impresii. Este mai compacta si mai usoara comparat cu DSLR-urile pe care le-am testat pina acum. Am trecut foarte usor prin meniu, iar primele imagini sunt extrem de clare, fara nicio exagerare. Imi place materialul cauciucat, sta foarte bine in mina. Obiectivul este cel de kit, 18-55 mm, deocamdata pare ok. (detalii tehnice Nikon D5100).

 

Nikon D5100
Nikon D5100

Nikon D5100

Nikon D5100 este promovat acum activ ca solutie ideala pentru pasionatii de fotografie care vor o camera serioasa. Din cate am inteles, pretul de kit este de circa 3.500 lei. Deci este clar pentru cei cu o adevarata pasiune pentru fotografie:-)

Sunt cateva detalii tehnice interesante si inovatii in acest model. Revin cu info si poze pe parcurs.

Nikon D51000 și ca amator simți că faci fotografie, nu clișee. Ecranul rotativ este genial, cred că este cea mai bună invenție din domeniul camerelor foto. De asemenea, D5100 este compatibil cu obiectivele Nikkor și cu accesoriile speciale Nikon. Continuă seria deschisă de D5000, care din câte înțeleg s-a vândut bine. Aduce însă calitate și tehnologie de la D7000 la un preț mai bun.

D5100 este mai compact, dar are și îmbunătățiri software. Cam 10% mai mic și mai ușor comparat cu D5000, o nouă generație, design mai rotunjit. Stă foarte bine în mână și găsești butoanele rapid. Sunt însă poziționate altfel decât la D5000. Ecranul LCD rotativ se deschide altfel, pentru a fi utilizat mai ușor pe tripod. Da, altă chestie care mi-a plăcut este butonul LiveView și faptul că poți schimba rapid de la folosirea ecranului pentru preview la LiveView.

Calitatea imaginii este mai bună, camera este peste D3100, produsul entry-level pentru DSLR. Focusul este în 11 puncte, rafală la 4 cadre pe secundă și multe altele. Îmi place și seria de efecte, controlabile direct din rotița de schimbare a modurilor. Nikon D5100 include de asemenea tehnologia HDR – High Dynamic Range, care presupune realizarea de două cadre, sub-expus și supra-expus și le combină într-o imagine mai bună per-total.

Filmarea a fost îmbunătățită, Full HD MPEG 4, 1080 pe 30 fps. Autofocus, poți atașa un microfon stereo, moduri de filmare exact ca la fotografie. Există de asemenea efecte speciale pentru filmare. Ceea ce nu îmi place este limitarea filmării la 20 de minute.

În plus, are tehnologie de curățare a senzorului de praf.

Clientul perfect D5100 nu este fotograful, ci cel care vrea să scoată imagini frumoase atunci când are nevoie. Un tip care se pricepe la tehnologie, dar nu neapărat la fotografie.

După cum vă spuneam, prețul este de 3.499 lei, la eMAG.

Peisaj - Nikon D5100
Peisaj – Nikon D5100