Noul aparat foto DSLR Nikon D7500 vine oficial în România. Este genul de model care nu este pentru profesioniști, dar pentru cei pasionați care consideră că este momentul să treacă la următorul nivel.

Nikon D7500 promite că va oferi aceeași calitate a imaginii precum Nikon D500 – DSLR-ul de top în format DX de la Nikon. Are un senzor CMOS în format DX de 20,9 megapixeli, cu un interval ISO crescut, procesorul de imagine Expeed 5 și senzorul RGB de 180.000 de pixeli. Sistemul AF este cu 51 de puncte, iar sistemul de măsurare evaluativă a zonelor luminoase acordă prioritate celor mai deschise elemente din cadru, contribuind la evitarea imaginilor cu zone complet albe. Vizorul optic cu pentaprismă oferă o acoperire a cadrului de aproximativ 100%.

Videografii pot înregistra filme 4K/UHD la 30p sau video Full HD la cadente de cadre de pana la 50p/60p, în secvente cursive, expuse corespunzător, în format DX complet, iar funcția de reducere electronică a vibrațiilor oferită de Nikon, încorporată în aparatul foto, contracarează efectele mișcarilor nedorite în timpul utilizării din mână.

Nikon D7500 este primul DSLR al japonezilor care dispune de un bliț încorporat compatibil cu sistemul de iluminare avansată fără fir cu radiocomanda. Se pot realiza 50 de imagini NEF (RAW) sau 100 de imagini mari JPEG Fine, într-o singură serie de mare viteză, la cadențe de 8 fps cu urmărire AF/AE completă.

Corpul aparatului cântarește doar 640g și este etanșat împotriva intemperiilor. Nikon D7500 va fi disponibil în România la începutul lunii iulie 2017. Nu avem oficial un preț, dar se pare că prețul pentru body este pe la 1.250 euro.