După succesul Pokemon Go, cei de la Nintendo au anunțat că lansează în toamnă o consolă de jocuri cu titluri clasice. Ninterdo Mini NES Classing Edition poate fi ținută în palmă, are 30 de jocuri care pot fi puse pe televizor, iar prețul va fi de 60 de dolari.

NESClassicEdition_photo_01__png_jpgcopy.0.0-compressor

Consola Mini NES Classic Edition are aproape design-ul original al consolei de jocuri video. Sunt 30 de titluri de jocuri video originale, dar nu puteți adăuta alte jocuri pe ea. De aici și prețul relativ mic. Se conectează la TV prin HDMI și are suport pentru controllere. Un al doilea controller costă doar 10 dolari, deci nu va fi mare investiție.

Printre jocurile originale inlcuse se numără Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong sau Kirby’s Adventure. Consola nu va putea fi conectată la Internet, deci nici conturile actuale de Nintendo nu se pot folosi, iar progresul din joc este stocat doar local, exact ca la consolele clasice.

Lansarea Mini NES Classic Edition este pe 11 noiembrie, iar focusul este pe fanii originali, care vor dori acum să rejoace titlurile din copilărie. Nintendo nu a publicat niciun detaliu tehnic legat de specificațiile consolei. Este aproape sigur că nu se vor putea jocuri folosind vechiul sistem bazat pe casete cu jocuri.

Vechile controllere Nintendo care mai sunt funcționale nu vor putea fi folosite, dar sunt prezenți conectori pentru controllere Nintendo de la consolele Wii.

Via Ars & Polygon