Nvidia Max-Q redefinește laptopurile de gaming cu o nouă abordare în materie de design devenind astfel mai subțiri, mai silențioase și mai rapide. Noile modele vor fi realizate în parteneriat cu producătorii OEM și vor fi destinate pasionaților de jocuri din toată lumea.

Max-Q este parte integrantă a misiunii NASA de lansare a oamenilor în spațiu, este definit ca punctul în care este maximizată presiunea aeronadinamică asupra unei rachete în timpul zborului atmosferic. Astfel, o rachetă este proiectată cu mare precizie în jurul Max-Q, iar Nvidia a aplicat o filozofie similară în proiectarea laptopurilor de gaming, oferindu-le producătorilor OEM posibilitatea de a construi laptopuri care sunt de trei ori mai subțiri și mai performante decât generația anterioară.

Rezultatul este o platformă de jocuri care oferă o performanță superioară, cu o grosime de doar 18 mm – la fel de subțire ca un MacBook Air – și care oferă cu până la 70% mai multă performanță de gaming decât produsele disponibile în prezent pe piață.

Printre avantajele Max-Q se numără performanța datorată arhitecturii Nvidia Pascal. Datorită Max-Q, toate elementele sunt proiectate cu mare precizie – inclusiv laptopul, placa grafică, driverele și componentele termice și electrice – pentru a asigura o eficiență maximă. Max-Q combină o nouă modalitate de operare a plăcilor grafice pentru obținerea unei eficiențe maxime, cu optimizări cum ar fi o curbă de clocking optimizată de joasă tensiune, valorificând astfel performanța de gaming și, în același timp, reducând energia.

Pentru spori performanțele sistemelor, laptopurile Max-Q sunt proiectate cu un design sofisticat termic și electric. Noile soluții termice avansate, împreună cu o eficiență a regulatorului fără precedent permit performanțe superioare și operațiuni mai silențioase, într-un laptop subțire de gaming, aceste rezultate fiind superioare față de cele obținute de orice alt produs disponibil în prezent. Cu laptopurile Max-Q, cei pasionați de jocuri pot experimenta gaming și entertainment de înaltă rezoluție și fidelitate. Laptopurile Max-Q suportă integral platforma de gaming GeForce care vine cu cele mai noi tehnologii, drivere Game Ready, tehnologie de display Nvidia G-SYNC, VR, gaming 4K și multe altele.

Laptopurile Max-Q sunt compatibile și cu Nvidia GeForce Experience, o platformă software completă care furnizează profiluri de joc automate cu scopul utilizării setărilor optime pentru o experiență de joc adecvată.

Laptopurile MaxQ cu GeForce GTX 1080, 1070 sau 1060 vor fi disponibile începând cu 27 iunie prin intermediul producătorilor și furnizorilor de top la nivel mondial.