Printre lansările Nvidia la Gamescon am remarcat Nvidia Shield Android TV, un set-top-box pentru pasionații de jocuri video. Vorbim despre debutul european, consola fiind deja comercializată în US. Dispozitivul oferă imagine la calitate 4K, acces la servicii de streaming și jocurile video din Google Play.

Nvidia Shield Android TV box

Anul trecut am fost încântat de tableta Nvidia Shield, care mult timp a fost cel mai puternic device cu Android pentru performanțe în jocuri video. Anul acesta, compania și-a actualizat toate liniile de produse și a atacat segmentul accesoriilor TV pentru a cuceri și living-room-ul utilizatorilor.

Nvidia Shield Android TV are procesor Tegra X1 (un octa-core cu 4 nuclee Cortex A57 și patru nuclee Cortex A53, plus GPU Maxwell 2 SMM). Dispune de 3GB de RAM, 16Gb de stocare și slot de carduri micro-SD. Consola are porturi USB, HDMI 2.0, rețea WiFi, Bluetooth, port infraroșu, mufă de Ethernet.

Versiunea de bază cu un singur controller costă 199 dolari în US. Există și o versiune Pro cu 500GB pentru stocare, care costă 299 dolari.