De fapt numele complet este Nvidia Evga Tegra Note 7 dar mi se pare prea lung pentru titlu 🙂 Am citit azi un review, iar concluzia este că avem de-a face cu un proiect interesant, de urmărit. Este un device realizat pe platforma despre care v-am scris, un proiect desprins din zona Shield – consola de jocuri Android dezvoltată de companie.  După un start foarte bun în zona de terminale Android cu platforma Tegra, Nvidia pare acum că a intrat într-un con de umbră, doar câțiva producători mai folosesc Tegra, iar lumea vrea mai ales Qualcomm. E ciudat pentru că produsul e performant, dar probabil că au ținut la preț. Așa că Nvidia face acum propriile proiecte.

Nvidia Tegra Note 7
Nvidia Tegra Note 7

Sursa foto.

Tableta are un spate cu striații pentru a nu aluneca din mână. Din ce am văzut este de dimensiunile unui Nexus 7, dar un pic mai groasă.

Display-ul este de 7 inch, cu o rezoluție 1,280 x 800 pixeli și 217 ppi, cifre destul de modeste pentru 2013. Are procesorul Nvidia Tegra 4 (modelul cu 4+1 nuclee), are 1GB de RAM, stocare de 16GB, precum și slot de carduri micro SD. Punctul său forte ar fi prețul de 199 dolari în US. Are și o husă inteligentă pentru protecție și care este de asemenea un suport pentru ecran. Platforma Note permite folosirea unui stylus pentru a lua notițe, în sensul tabletelor Note de la Samsung. Nu chiar atât de creativ, dar poți scrie pe ecran.

Nvidia a creat o tehnologie specială pentru notițe, DirectStylus, caare copiază unele din funcțiile S Pen, dar fără a adăuga costuri mari tabletei. Samsung folosește o tehnologie Wacom, spune Engadget, care este mai scumpă.

Testetele benchmark făcute de cei de la Anandtech arată că tableta stă foarte bine la performanța generală, fiind depășită doar de Asus Transformer Book și de iPad. A cam bătut Surface 2, Nexus 10, Galaxy Note 10 2014 și alte tablete.

TegraNote7-1442_575px

Nvidia au și un portal de jocuri Android, așa că proiectul este interesant. De urmărit. Oare o ajunge și la noi?