Panasonic Lumix GH4 a fost anunțată săptămâna trecută, abia acum am dat peste anunțul oficial. Camera mirrorless, retro, continuă o serie de camere foto mirrorless performante. Din păcate n-am mai testat niciuna după GH2, nu știu ce fac în ultima perioadă. Despre generația a treia nici măcar nu am scris.

Panasonic Lumix GH4
Panasonic Lumix GH4

Panasonic Lumix GH4 are senzor Live MOS de 16 megapixeli, tehnologia autofocus ultra-rapidă, procesor quad-core, un filtru nou pentru reducerea zgomotului de imagine, plus o mulțime de tehnologii de procesare noi. De-asta permite și filmarea 4K, cea mai nouă evoluție în privința rezoluției imaginii. Anul acesta vom vedea tot mai multe televizoare, tablete și telefoane cu astfel de rezoluții. Apropo, știe să filmeze în formate precum Mov, MP4, AVCHD. De asemenea este prima cameră foto care permite filmarea la viteze diferite în același clip (VFR = Variable Frame Rate).

Lumix DMC-GH4 face autofocus în 49 de puncte, dar poate face și focus într-un singur punct din câmpul vizual. Face 12 cadre pe secundă la rezoluție maximă. Știe să sincronizeze flash-ul încorporat cu unul extern, pentru fotografie profesionistă.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

Camera foto este rezistentă la apă și praf, body-ul este din aliaj de magneziu. Ecranul este OLED, iar vizorul electronic este de mare rezoluție.

Include tehnologie wireless și se conectează rapid prin NFC pentru transferul fotografiilor.

În acest moment nu am informații oficiale despre preț, se spune că vom ști oficial abia în martie, dar body-ul ar fi la 1.500 de dolari, iar tot kit-ul sub 2000 de dolari. Asta în SUA, evident.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!