Japonezii au prezentat azi Lumix GX85 (GX80 în Europa), o cameră foto mirrorless fără filtru low-pass, bazată pe GX8, dar mai accesibilă. Are un senzor Live MOS de 16 megapixeli, procesor Venus Engine, stabilizare optică pe 5 axe, filmare 4K. Se pot folosi lentilele compatibile Micro 4:3.

panasonic lumix gx85

Camera are un sistem de autofocus hibrid, cu viteza 0.07 secunde, iar la rafală poate face 240 de cadre pe secundă. Are vizor electronic cu acoperire de 100%, ecran tactil rabatabil pentru a face poze în diverse situații. Filmarea 4K este la rezoluție 3840 x 2160 pixeli, se poate face cu 30 de cadre pe secundă sau 24.

Sistemul de stabilizare pe 5 axe este dual, integrat în body, combinat cu Optical Image Stabilisation pe 2 axe. Astfel se pot realiza fotografii mai clare cu zoom optic sau când realizați imagini macro.

Panasonic Lumix GX85 are toate tehnologiile premium disponibile în camerele foto mirrorless, cu excepția NFC. Are însă WiFi și puteți transfera imaginile rapid pe un smartphone sau tabletă.

Prețul este de aproximativ 800 de dolari în US, mai mult ca sigur este mai scumpă la noi. Găsiți aici și părerile unor specialiști privind noua cameră Panasonic.