Unul dintre producătorii de gadgeturi și accesorii pe care-l urmăresc direct, Allputer, a lansat zilele astea Qlippie, o cameră video care poate fi purtată toată ziua. Pentru cei care fac video-blogging sau pentru cei care vor să revadă locurile pe care le vizitează este un accesoriu perfect.

Qlippie

Ideea nu e nouă, doar că au făcut un sistem de prindere chiar cu clips, doar atașezi camera la centura de la geantă sau o poți prinde chiar de haină direct. Desigur, trebuie văzut cum e cu stabilizarea și dacă tremură imaginea prea tare.

Qlippie are o memorie internă de 32GB și se transferă datele prin microUSB. Poate stoca 12 ore de filmare în format HD sau 5.0000 de fotografii dacă vreți să faceți poze. Camera video nu are slot pentru carduri de memorie, producătorul afirmând că deseori cardurile de memorie dau eroare și se pierd pozele. Ceea ce nu e tocmai adevărat, deși se întâmplă, însă foarte rar.

Camera video are WiFi și aplicație pentru smartphone-urile iOS sau Android, astfel că pozele pot fi trimise rapid pe telefon, de unde se pot urca pe Facebook sau Instagram, Youtube și altele. Camera permite și realizarea de time-lapse-uri precum și filmare slow-motion.

Qlippie integrează o lentilă wide cu 122 de grade și tehologie care elimină distorsiunile, design-ul lentilei fiind unul special. Apertura este F2.6, pentru imagini mai bune pe seară.

Senzorul este de 8 megapixeli, 1/2.3 inch, realizat de Sony și este retro-iluminat pentru a realiza imagini pe lumină slabă. Filmează Full HD la 60 de cadre pe secundă, dar puteți schimba calitatea pentru a obține un timp de filmare mai lung.

Camera are un procesor grafic integrat care permite editarea imaginilor, optimizarea și de asemenea susține filmarea continuă și realizarea de imagini. Qlippie are două microfoane integrate, pentru a detecta și reduce zgomotele externe, precum vântul care șuieră sau altele asemenea.

Bateria integrată este de 1.000 mAh, fiind un gadget compact. Autonomia este de cam 2.5 ore, dar o puteți încărca de la o baterie externă pentru a filma și mai mult.

Qlippie550x550

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!