O companie românească, Rinf Tech, a prezentat zilele astea un roboțel realizat integral de ei, IQ Matt. Este de fapt un sistem de testare pentru ecranele touchscreen de la telefoanle sau tablete, recunoaște aplicațiile și apasă pe butoane la fel ca un utilizator (video la final).

iqmatt

Momentan este în faza de prototip, dar robotul de concepție românească va putea fi folosit începând cu anul viitor la scară largă pentru servicii de testare automată atât pentru companii telecom sau IT, cât și din industria producătoare auto sau în transporturi.

Robotul utilizează algoritmi din domeniul Computer Vision, poate recunoaște imaginile, dar și aplicațiile afișate, fiind capabil nu doar să navigheze pe ecran într-un anumit punct, dar și să interacționeze cu o anumită aplicație, independent de sistemul de operare pe care aceasta rulează.

Totodată, IQ Matt are capacitatea de a imita multiple gesturi umane în interacțiunea cu orice touchscreen și de a executa funcții combinate de atingere a ecranului (tap, swipe, pinch, twist, zoom in, zoom out ș.a.). Aceste abilități, de altfel, îl și diferențiază pe IQ MATT de alți roboți de testare care pot executa doar funcții unice (tap sau swipe etc.). Gesturile realizate, împreună cu identificarea de simboluri (icons) și câmpuri de interes (butoane, aplicații etc.), oferă posibilitatea ca IQ MATT să fie adaptat la orice scenariu de test. Spre deosebire de un tester manual, IQ MATT poate executa cicluri lungi de testare, de peste 24 de ore.

Rinf Tech este o companie cu experiență de 10 ani, specializată în servicii IT. Au peste 350 de angajați și birouri nu doar la București, ci și la Londra, Paris sau Berlin.

Video