Samsung Galaxy View a fost anunțat la evenimentul oficial Gear S2 de la IFA Berlin, dar nu știam atunci ce misterios device va lansa compania sud-coreeană. Lansarea este în octombrie, dacă zvonurile sunt corecte vom ști zilele următoare ce și cum. Deocamdată pare să fie o tabletă uriașă, un laptop-replacement de mari dimensiuni.

samsung galay view

Samsung Galaxy View a apărut în primele teste benchmark, are dotări hardware bune, dar ceea ce surprinde este ecranul Full HD cu diagonală de 18.5 inch. Pe scurt este un mic televizor, are 47 de centimetri pe diagonală. Sau dacă vreți un înlocuitor de laptop, doar că laptopurile cele mai mari au ecran cu diagonala de 17,3 inch.

Samsung încearcă să descopere o nișă nouă și la tabletele Android și se pare că au găsit de asemenea un format mai mare pe care să meargă, cum au făcut cu Galaxy Note. Pe de altă parte, după ce am văzut tablete de 12.5/13 inch, vă spun că ideea este absolut inutilizabilă, tableta este prea mare și prea grea pentru a fi utilă cu adevărat. Este greu de ținut și nu vezi tocmai bine pe un ecran așa de mare, mai ales dacă îl ții aproape.

ads

Samsung Galaxy View are procesor octa-core Exynos la 1.6 GHz, doar 2GB de RAM și 32GB de stocare internă, nu are cameră foto pe spate, doar una frontală de 2 megapixeli. Patforma software ar fi Android 5.1.1 și bateria ar fi de 5.700 mAh.

Noua tabletă gigant ar fi apărut pe testul de benchmark GFXBench.