Sony α7R III are senzor Exmor R CMOS de 42.4 megapixeli, cu iluminare din spate și viteză superioară de fotografiere – până la 10 cadre pe secundă, urmărire completă AF/AE, oferind o calitate video 4K, un interval dinamic extins până la 15 diafragme, sensibilitate ridicată și reducere a zgomotului.

Am citit despre lansare la Călin și Alin. Vă redau mai jos doar detalii tehnice și câtev idei generale privind noua cameră foto Sony.

Sony α7R III dispune de un nou front-end LSI (co-procesor) care dublează viteza de citire a senzorului de imagine, iar procesorul de imagine BionZ X este îmbunătățit, crește viteza de procesare de aproximativ 1,8 ori, comparativ cu camera foto α7R II. Camera poate fotografia la viteze mai mari, permițând o gamă de sensibilitate ISO între 100 – 32000 (extinsă la ISO 50 – 102400 pentru foto) și un interval dinamic de 15 trepte la setări de sensibilitate redusă.

Noul model full-frame nu este prevăzut cu filtru optic „low pass”, poate stoca în format RAW 14-bit, chiar și în modul silențios sau continuu. Sistemul optic de stabilizare a imaginii pe 5 axe a fost îmbunătățit pentru a permite fotografierea la o rezoluție foarte mare, cu timpi de expunere cu 5.5 trepte mai lenți, plus compensare pentru un sistem de stabilizare a imaginii. A fost îmbunătățit obturatorul pentru a reduce vibrațiile și imaginile mișcate în toate modurile de fotografiere, inclusiv la fotografierea în rafală la 10fps, precum și redarea tonurilor pielii.

Permite fotografierea la o viteză de până la 10 cadre pe secundă, cu urmărire continuă și precisă AF/AE pentru până la 76 imagini JPEG / RAW sau 28 de imagini RAW necomprimate. Viteza de până la 10 cadre pe secundă este obținută atât cu declanșatorul mecanic, cât și cu cel silențios. Camera poate înregistra continuu cu până la 8 cadre pe secundă în modul de vizualizare live, cu un decalaj minim pe vizor sau ecranul LCD.

Pentru operabilitate îmbunătățită, în timp ce grupuri mari de imagini sunt salvate pe cardul de memorie, multe din funcțiile cheie ale camerei sunt operabile, incluzând acces la butoanele „Fn” (Function) și „Meniu”, redarea imaginilor, precum și alte meniuri sau parametri, precum categorisirea imaginilor sau funcții care facilitează sortarea imaginilor.

Sistemul de focalizare îmbunătățit al lui α7R III este alcătuit din 399 de puncte pentru AF de detecție de fază în planul focal, care acoperă aproximativ 68% din suprafața imaginii atât pe orizontală cât și pe verticală. Există, de asemenea, 425 de puncte de contrast AF, în creștere cu 400 de puncte comparativ cu a7R II. Acest sistem avansat asigură autofocus în aproape jumătate din timpul necesar a7R II în condiții de lumină scăzută, și tracking de aproape două ori mai exact. Funcția Eye AF este, de asemenea, de aproximativ 2 ori mai eficientă și este disponibilă pentru utilizarea obiectivelor Sony cu montură A împreună cu un adaptor.[xv]

Noua cameră Sony α7R III oferă capabilități video excepționale, cu capacitate de a înregistra video la rezoluție 4K (3840×2160 pixeli) pe întreaga suprafață a senzorului full-frame. În timpul înregistrării în formatul Super 35mm, camera utilizează citirea completă a pixelilor fără grupare, colectând informații în format 5K[xvii], supraeșantionând acest conținut pentru a produce video 4K cu un nivel de detaliu superior.

Noul HLG (Hybrid Log-Gamma)[xviii] este disponibil pe α7R III și suportă un flux de lucru Instant HDR, permițându-le televizoarelor compatibile cu HDR (HLG) să ruleze imagini extrem de realiste 4K HDR. Mai mult, atât S-Log2 cât și S-Log3 sunt disponibile pentru a oferi mai multă flexibilitate pentru gradația culorilor. Camera poate, de asemenea, filma în Full HD până la 120 fps sau până la 100Mbpsvi permițând ca filmarea să fie vizualizată și ulterior editată la viteze slow motionxix de 4x sau 5x, la rezoluție Full HD cu AF tracking complet.

Printre funcțiile camerelor profesioniste se numără slot-urile duale, cu suport pentru cardurile de memorie UHS-II SD în unul din slot-uri. Utilizatorii au o varietate de opțiuni pentru stocarea conținutului, inclusiv înregistrare separată pentru JPEG / RAW, înregistrare separată pentru imaginile statice / video, comutare automată la cardul următor atunci când s-a umplut cel curent și nu numai. Autonomia de utilizare a fost îmbunătățită semnificativ, pentru că noua cameră folosește baterii de tip Z care au o capacitate de aproape 2,2 ori mai mare decât cele de tip W utilizate pentru α7R II.

Sony α7R III dispune de un vizor electronic Quad-VGA OLED Tru-Finder de rezoluție înaltă și cu luminozitate ridicată, cu aproximativ 3,686k puncte pentru un nivel al detaliilor sporit. Vizorul, de asemenea disponibil pe camera Sony α9, are un strat protector ZEISS T care reduce semnificativ reflecțiile și mai dispune de un strat de protecție din fluor pe lentila exterioară care respinge murdăria. De asemenea, rata de cadre este ajustabilă, de la 50 fps la 100 fps, pentru a se adapta la acțiune. Ecranul LCD a fost îmbunătățit, cu o rezoluție de 1.44M de puncte și cu tehnologia WhiteMagic care îmbunătățește vizualizarea imaginilor în condiții de luminozitate ridicată, în aer liber.

Sony α7R III va fi disponibil în Europa în noiembrie 2017, la prețul de aproximativ 3500 €.